Ap innførte mobilforbud etter Tajik-lekkasjer

Lekkasjer fra Aps sentralstyremøte 2. januar førte til at sentralstyremedlemmene ikke fikk lov til å ha med mobiltelefon i møtet uken etterpå.

Et knippe av medlemmene av Aps sentralstyremøte på vei inn til møte 8. januar. Før møtet måtte alle legge fra seg mobilene sine etter lekkasjer sendt under møtet en uke tidligere. F.v.: Anniken Huitfeldt, Terje Åsland, Ingvild Kjerkol og Anette Trettebergstuen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

innenriks

Det skriver Aftenposten.

Mens sentralstyremøtet i Ap tirsdag 2. januar fremdeles pågikk, kunne VG fortelle at nestleder Hadia Tajik hadde lest opp varslingene mot nestleder Trond Giske mot Ap-leder Jonas Gahr Støres vilje.

En lang rekke Ap-topper har vært fortvilet over de omfattende lekkasjene fra interne møter og dokumenter i varslersaken som har ridd Ap i mer enn en måned.

Mandag 8. januar, dagen etter at Trond Giske trakk seg, var det nytt sentralstyremøte. Da ble det innført forbud mot å ta med seg mobiltelefonen inn i det store sentralstyrerommet i 6. etasje i Aps hovedkvarter på Youngstorget.

– Når vi diskuterer sensitive tema og/eller vi ønsker møtedeltakernes fulle oppmerksomhet, praktiserer vi mobilforbud under møtene. Det ble praktisert under sentralstyrets møte, skriver partiets informasjonssjef Ingrid Langerud i en epost til avisen.

(©NTB)