Thommessen til Kina med nordiske og baltiske kolleger

Stortingspresident Olemic Thommessen reiser til Kina på offisielt besøk sammen med både nordiske og baltiske kolleger.

Stortingspresident Olemic Thommessen besøker Kina fra søndag til torsdag sammen med kolleger i nordiske og baltiske land. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

innenriks

Formålet med Kina-besøket 7. til 11. januar er å styrke forbindelsene mellom de nordisk-baltiske parlamentene og den kinesiske folkekongressen.

Bortsett fra folketingspresident Pia Kjærsgaard i Danmark deltar parlamentspresidentene i alle de såkalte NB8-landene i besøket. Det er Maria Lohela, som er talmann – tilsvarende president – i den finske riksdagen, som koordinerer besøket.

– Vårt besøk til Kina åpner for felles informasjonsutveksling, noe som kan bidra til tettere koordinering og en felles tilnærming til viktige internasjonale problemstillinger. Dette er viktig i en tid med raske omveltninger og store regionale og globale utfordringer som for eksempel situasjonen i Ukraina, den spente situasjonen på den koreanske halvøya og arktiske spørsmål, sier Thommessen.

(©NTB)