Bollestad overtar som leder i helse- og omsorgskomiteen

KrFs helsepolitiske talskvinne Olaug Bollestad rykker opp til posisjonen som leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

KrF-nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad på vei inn til KrFs landsstyremøte i september. I den kommende stortingsperioden blir Bollestad leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Ropstad går inn i finanskomiteen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

innenriks

Det ble klart da Kristelig Folkepartis stortingsgruppe fordelte oppgaver og komitéverv fredag.

– Det er et stort ansvar å lede en så viktig komité som helsekomiteen, og jeg er ydmyk for oppgaven. Det vil komme mange betydningsfulle saker framover, som blant annet løft i eldreomsorgen og ny bioteknologilov, sier Bollestad.

Men med ledervervet i helsekomiteen mister KrF det samme vervet i finanskomiteen. Der var Hans Olav Syversen leder i forrige stortingsperiode. Syversen ble ikke gjenvalgt, og det er Høyres Nikolai Astrup som etter alt å dømme blir ny leder av finanskomiteen.

Knut Arild Hareide fortsetter som KrFs parlamentariske leder og får med seg Hans Fredrik Grøvan som parlamentarisk nestleder.

– KrFs nye stortingsgruppe sitter med betydelig politisk kompetanse og erfaring, og jeg ser fram til å forvalte tilliten velgerne våre har vist oss sammen med dem og jobbe for gjennomslag for KrFs politikk, sier Hareide.

Dette er KrFs fordeling av komitéverv for perioden 2017-2021: Helse- og omsorgskomiteen: Olaug Bollestad, leder, utenriks- og forsvarskomiteen: Knut Arild Hareide, finanskomiteen: Kjell Ingolf Ropstad, familie-, kirke- og kulturkomiteen: Geir Jørgen Bekkevold, utdannings- og forskningskomiteen: Hans Fredrik Grøvan, kontroll og konstitusjonskomiteen: Hans Fredrik Grøvan, energi- og miljøkomiteen: Tore Storehaug, kommunal- og forvaltningskomiteen: Torhild Bransdal, næringskomiteen: Steinar Reiten.

(©NTB)