Småfly totalvraket etter havari på innsjø i Rogaland

Et småfly er totalvraket etter å ha styrtet ned i Frøylandsvatnet i Time kommune i Rogaland. De tre som var ombord er sendt til sykehus med lettere skader.

Sea King-redningshelikopter er sendt ut etter at et sjøfly styrtet ved Bryne i Rogaland. Arkivfoto: Morten Holm / NTB scanpix. 

innenriks

Ifølge NRK meldte piloten om problemer og at han var nødt til å forsøke å nødlande et sted i nærheten av Sandtangen før flyet havarerte ved 15.30-tiden lørdag.

– Motoren takket for seg rett etter avgang. Vi er litt oppbanket og preget, men ellers ok. Jeg vet ikke hvor mye mer jeg kan si før jeg har fått snakket med havarikommisjonen, sier Leidulf Heskje, som fløy Cessna 206-flyet, til kanalen.

De tre mennene ombord, ifølge sykehuset i Stavanger født i 1950, 1952 og 1996, kom seg alle ut på egen hånd. Tilstanden deres ble beskrevet som stabil.

Alle nødetatene, inkludert et Sea King-helikopter, rykket umiddelbart ut da de fikk melding om hendelsen. Statens havarikommisjon skal bistå i arbeidet med å avdekke hva som var årsaken til at flyet gikk ned.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over hendelsesforløpet. De opplyste tidligere lørdag til NTB at flyet var totalvraket.

Tidligere lørdag ble det meldt at det lekket bensin fra flyet, men dette ble senere avkreftet.

(©NTB)