SAS satte passasjerrekord for oktober

Oslo (NTB): 2,7 millioner passasjerer fløy med SAS i oktober. Det er 3,3 prosent flere enn i samme måned i fjor.

Flere reiste med SAS i oktober. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

innenriks

Ifølge SAS' trafikktall lå kabinfaktoren – altså hvor fulle flyene er – på 78,7 prosent, noe som er den høyeste kabinfaktoren SAS har registrert noen gang for en oktobermåned. SAS skriver i en pressemelding at framgangen skyldes en positiv utvikling for SAS' interkontinentale ruter og innenlandsrutene i Danmark og Sverige.

Men selv om kabinfaktoren er rekordhøy, melder SAS at de opererer i et stadig mer utfordrende marked. Prisen på flybensin har økt i høst, samtidig som dollaren har styrket seg mot den svenske krona. Selskapets inntekt per sete per kilometer – den såkalte yielden, har falt mer enn forventet i 2016. Fallet i oktober var på 12 prosent.

– Alt i alt vil dette ha en betydelig påvirkning på den økonomiske utviklingen i august til oktober, går det fram av pressemeldingen.

SAS-sjef Rickard Gustafson sier til Dagens Næringsliv at yieldpresset betyr at SAS må fortsette å effektivisere virksomheten. (©NTB)