Mette-Marit svarte på nynorsk-kritikken

Oslo (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit sier hun og kronprins Haakon har ansvar for at prinsesse Ingrid Alexandra lærer nynorsk.

– Jeg er glad og stolt over å kunne være med på å løfte forfattere fram, sa kronprinsesse Mette-Marit da hun holdt tale på Litteraturhuset i Oslo tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

innenriks

Noregs Mållag er blant dem som har kritisert at prinsessen ikke kommer til å bli undervist i nynorsk på privatskolen Oslo International School, der hun er elev.

– Det tenker jeg er viktig at de sier. Nynorsk er en del av norsk identitet og kultur. Det er viktig for mange som har det som morsmål. Og det er vår jobb som foreldre å sørge for at hun blir opplært i nynorsk, sier kronprinsessen til NTB.

Hun sier de har satt i verk flere tiltak for at prinsessen skal lære nynorsk, og viser til at Ingrid Alexandra blant annet leste diktet «Å vere i livet» av Halldis Moren Vesaas i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum.

Tirsdag markerte kronprinsessen kvinnedagen med å tale under Nynorsk kvinnepower i Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet tok for seg framveksten av nye kvinnelige forfatterstemmer innen nynorsk litteratur

– Jeg er glad og stolt over å kunne være med på å løfte forfattere fram, sa kronprinsessen – som selv har fått stor oppmerksomhet for sine litterære togreiser. (©NTB)