Verdens dyreste mynt i Oslo

Oslo (NTB): Verdens dyreste mynt – en sølvdollar fra 1794 – er denne uken på utstilling i Oslo.

Slik ser verdens dyreste mynt ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

innenriks

Mynten ble solgt til dagens eier for litt over 10 millioner dollar på en auksjon i New York i januar 2013. Det tilsvarer 55,7 millioner kroner etter 2013-kurs.

«Flowing Hair», som mynten heter, anses å være den aller første dollarmynten. Det ble produsert 1.758 eksemplarer av den i Philadelphia i 1794. Navnet kommer fra Frihetsgudinnen, som preger mynten med sitt flagrende hår.

Mynten står sammen med et originaltrykk av den amerikanske uavhengighetserklæringen utstilt på Historisk museum i Oslo fram til søndag. Erklæringen er imidlertid «bare» verdt 35 millioner kroner, ifølge Samlerhuset, som står bak utstillingen. (©NTB)