torsdag 15.04 2021

Steinkjer innfører skjenkestopp

Kriseledelsen i Steinkjer har innført umiddelbar skjenkestopp i kommunen etter et møte torsdag.

Høie: – Ekspertgruppe ser på om folk frivillig kan ta AstraZeneca-vaksinen

Det kan bli aktuelt at folk som frivillig sier ja til AstraZeneca-vaksinen, kan få den. Det er blant temaene som ekspertgruppen skal vurdere.

Mann døde etter å ha kommet i klem mellom bil og traktor

En mann i 60-årene døde da han kom i klem mellom en bil og en traktor i Hattfjelldal i Nordland torsdag.

Ap vil ha 22. juli-kommisjon

Arbeiderpartiet vil nedsette en egen ekstremismekommisjon som skal granske hvordan samfunnet sviktet i forkant av terrorangrepene 22. juli, skriver Aftenposten.

Kommuner på Nord-Jæren strammer inn

Både Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg strammer inn på de lokale koronatiltakene etter vedvarende høye smittetall i regionen.

Politiet oppretter sak etter konfirmasjonssamling i Gjøvik

Nesten 140 ungdommer var samlet til Human-Etisk forbunds konfirmasjonssamling i Gjøvik i helgen. Nå skal politiet undersøke om smittevernreglene ble fulgt.

Bankbonanza på børsen

Aksjekursene steg umiddelbart da DNB gikk ut med sine planer om å kjøpe Sbanken torsdag. Hovedindeksen la på seg 0,6 prosent til 1.072,04 poeng.

Person fastklemt etter ulykke ved Hobberstad i Rogaland

En person er fastklemt og får førstehjelp etter en trafikkulykke på riksvei 44 ved Hobberstad på Jæren i Rogaland.

Egil Matsen ny leder for koronakommisjonen

Egil Matsen blir ny leder i koronakommisjonen, som skal fortsette arbeidet med å granske Norges håndtering av koronapandemien.

Stoltenberg: – Foregår studier på andre dose

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier det foregår studier på hvordan andre dose skal gis, og at et slikt tilbud skal komme raskt.

FHI venter med å bruke Janssen-vaksinen

Folkehelseinstituttet (FHI) vil vente med å bruke Janssen-vaksinen i Norge inntil det er foretatt nærmere undersøkelser rundt bivirkningene.

Regjeringen trosser fagmyndighetene – venter med å ta ut AstraZeneca-vaksinen

FHI vil ta AstraZeneca-vaksinen ut av vaksinasjonsprogrammet, men regjeringen velger i stedet å hente inn ekspertvurderinger fra annet hold.

Ekspertutvalg skal vurdere AstraZeneca- og Janssen-vaksinen

En ekspertgruppe skal vurdere risikoen ved å ta i bruk AstraZeneca- og Janssen- vaksinene, som begge er stoppet etter alvorlige bivirkninger.

FHI mener Norge må vente med å avgjøre hva som skal skje med Janssen-vaksinen

Norge bør vente med å ta i bruk Janssen-vaksinen. Innføringen av Janssen-vaksinen i Europa ble tirsdag utsatt av selskapet i påvente av undersøkelser.

Flåttsmitten florerer – legene får lynkurs om flåttutslett

Det er registrert 60 meldingspliktige tilfeller av borreliose i Norge første kvartal. Flåttsenteret arrangerer i år krasjkurs for leger om utslett etter bitt.

Salget av nye boliger 86 prosent høyere enn for et år siden

Nyboligsalget er tilbake på normale nivåer og lå i mars 86 prosent høyere enn i samme måned i fjor. I første kvartal var salgstallene opp 40 prosent.

Norge sikrer nye vaksinedoser til lavinntektsland

Norge overfører flere vaksineopsjoner til vaksinesamarbeidet Covax. Det er vaksiner fra Novavax og Janssen som nå blir overført.

Dødsbrann på Romerike under etterforskning

En mann i 40-årene ble funnet død etter en kraftig gårdsbrann i Nes på Romerike grytidlig torsdag. Politiet omtaler dødsfallet som mistenkelig.