fredag 19.07 2019

Sanner ber UDI svare om Krekars medtiltalte: – Noen hull må tettes

Mulla Krekars medtiltalte fikk norsk statsborgerskap mens terrorsaken ble etterforsket. – Noen hull må tettes, sier integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Statens Havarikommisjon skal undersøke dødsulykke med brannbil i Kvinesdal

Statens Havarikommisjon åpner en begrenset undersøkelse av trafikkulykken i Kvinesdal der en brannmann døde. Totalt fem personer var involvert i ulykken.

Norge sender ekspertteam og utstyr til ebolarammede Kongo

Norge har besluttet å sende både eksperter og utstyr til Kongo etter utbruddet av ebola i det sentralafrikanske landet.

17-åring dømt til 13 års forvaring for drapet på 16-årig jente på Vinstra

En 17-årig gutt er i Nord-Gudbrandsdal tingrett dømt til 13 års forvaring for drapet på Laura Iris Hagen (16) på Vinstra. Det er ett år strengere enn påstanden.

49-åring siktet for å ha forgiftet hjelpetrengende kvinne

En mann er siktet for å ha forgiftet en kvinne ved å fylle alkohol i en medisinpumpe hun var koblet til gjennom en magepumpe.

Mann med vingedrakt funnet død i Sunndalen i Møre og Romsdal

En utenlandsk mann er funnet omkommet etter et hopp på 1.500 meters høyde i Sunndalen i Møre og Romsdal.

Tollkrig førte til smell for Elkem

Elkem opplevde en tilbakegang på 1.355 millioner i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Lavere priser på kinesiske silikonprodukter er årsaken

Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag

Tradisjonen tro blir det privat feiring sammen med familien når kronprins Haakon lørdag feirer bursdag.

Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen

Frp mener innvandringskritiske stemmer må inn i innvandringsforskningen for å skape meningsmangfold. Ap beskylder partiet for å ville diktere forskningen.

Kim Kardashian takker Trump for bistand i ASAP Rocky-saken

Realitystjernen Kim Kardashian har bedt president Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner om bistand på vegne av rapperen ASAP Rocky, skriver flere amerikanske medier. På Twitter takker hun Kushner, Trump og utenriksminister Mike Pompeo for hjelpen.

torsdag 18.07 2019

Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag

Søket etter mannen som falt over bord fra en fritidsbåt i Sogn og Fjordane fortsetter fredag. Aksjonen er gått over til søk etter antatt omkommet.

Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran

Oslo-politiet har pågrepet en mann i 40-årene som er mistenkt for å ha sparket chihuahuaen Leah under et ran på St. Hanshaugen. Hunden måtte avlives.

Over 50 prosent er mot profitt i velferden, viser ny undersøkelse

Mer enn halvparten av de spurte i en fersk undersøkelse er enige i at private selskaper ikke bør få ta ut profitt fra offentlige velferdstjenester.

Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen

Det var stans i togtrafikken mellom Bergen og Arna mye av torsdag på grunn av brann i Ulrikstunnelen på morgenen. Etterpå ble det forsinkelser og innstillinger.

Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken

Kong Harald har tilbrakt to døgn i Altaelva med gode fiskekamerater. Selv om enkelte i turfølget kunne dra fisk på land, ble det ingen laks på kongen.

Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia

Mulla Krekars svigersønn er pågrepet og varetektsfengslet i London. Han ble i likhet med Krekar dømt for terrorplanlegging i Italia mandag denne uken.

Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken

Politiet avslutter saken der en kvinne ble funnet på en holme i Hvaler kommune. Grunnen er at kvinnen, som skal ha blitt forlatt der, ikke vil anmelde saken.

Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt

En mann i 40-årene fra Bergen er siktet for voldtekt av en amerikansk kvinne om bord i et cruiseskip i 2016. Torsdag ble han varetektsfengslet.