onsdag 20.11 2019

Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister

En feil hos Nordea gjør at 150.000 personer med pensjon fra Storebrand ikke fikk den som planlagt onsdag.

To ulver skutt fra helikopter i Rendalen

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, ble to ulver skutt fra helikopter.

Politiet avdekket ulovlig kongekrabbenettverk – flere titalls personer pågrepet

Politiet har sammen med Økokrim avdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner. Et titalls personer er pågrepet.

Mistenkt ambulansekaprer siktet for fem drapsforsøk

Politiet mener mannen som kapret en ambulanse i Oslo i oktober står bak totalt fem drapsforsøk etter villmannskjøringen i hovedstaden, melder VG.

Jacob Schram (57) blir ny konsernsjef i Norwegian

Jacob Schram blir ny konsernsjef i Norwegian. Han har tidligere ført Statoil Fuel & Retail til børsnotering og var sentral i omprofileringen til Circle K.

Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet

Arbeiderpartiet stusser over at Frp stemmer ned konkrete tiltak mot gjengkriminalitet, mens partiets justisministre fremmer de samme forslagene i mediene.

Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger

I sitt alternative budsjett foreslår Sp samme beløp som regjeringen til kvoteflyktninger, men partiet er ikke på regjeringens linje når det gjelder antallet.

Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse

Svenske Venue Retail Group har søkt om konkursbeskyttelse. Selskapet eier blant annet den norske Morris-kjeden, som selger ting som kofferter og vesker.

Drapssiktet far på Toten har vært gjennom psykiatrisk undersøkelse

Mannen som er siktet for å ha drept sin 15 år gamle sønn på Kapp på Toten, har vært gjennom en foreløpig psykiatrisk undersøkelse.

Litt flere fikk uføretrygd i oktober

1.520 flere mottok uføretrygd i oktober enn i september, viser nye tall fra NAV. Totalt fikk 350.300 personer uføretrygd.

Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark

Regnet skylte saltet vekk, og tåka frøs på bakken. Det førte til glatte veier på Østlandet onsdag morgen. På ettermiddagen ventes vanskelige forhold i Finnmark.

Norge har passert 5,35 millioner innbyggere

Folketallet i Norge økte med 11.200 personer i tredje kvartal. Over halvparten av økningen skyldes innvandring. Samtidig er antall fødsler i år rekordlavt.

Forskere bekymret for hytter i områder med villrein

Det er de siste fem årene bygget 123 nye hytter i områder som er regnet som spesielt viktige for villrein. Forskere mener det kan gi press for reinflokkene.

Ulveangrep rammer sauebønder psykisk

Sauebønder i kommuner hvor sauer er tatt av ulv de siste fem årene, har høyere forekomst av angst og depresjonsplager, viser ny forskning.

SV vil fjerne Boligsparing for ungdom (BSU)

I sitt alternative statsbudsjett foreslår SV å avvikle ordningen Boligsparing for ungdom (BSU) som gir unge skattelette ved å spare til bolig.

Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse, ifølge setteriksadvokat

Rundt 85 trygdesvindelsaker vurderes til gjenopptakelse, men ikke alle vil ende med full frifinnelse.

tirsdag 19.11 2019

Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret

Politiet har sperret E6 ved Steinkjer i Trøndelag etter at et vogntog med radioaktivt materiale har veltet.

Mann forsøkte å kvele gutter og skallet til politiet på kjøpesenter i Moss

En mann er pågrepet etter at han angrep tre gutter på et kjøpesenter og forsøkte å kvele dem. Da politiet kom, gikk han også til angrep på dem.