SOUTHAMPTON - TOTTENHAM 2–1

Harry Kane scoret som vanlig mot vertene, men en utrolig snuoperasjon og nok et nydelig frispark fra James Ward-Prowse sikret 2-1 for Southampton.

Tottenham hadde ikke vunnet på de siste tre kampene i Premier League, men var stor favoritt borte mot bunnlaget Southampton lørdag. Dele Alli var tilbake fra skade, og 22-åringen var arkitekten bak da Harry Kane scoret mot de røde og hvite for femte kamp på rad.

Vertene ville det derimot annerledes, og snaue kvarteret før slutt scoret 20 år gamle Yan Valery for annen kamp på rad. Ni minutter før slutt snudde Southampton og James Ward-Prowse det fullstendig på hodet. Slik han gjorde i siste kamp mot Manchester United, scoret han på nok et nydelig frispark.

– Jeg har brukt mye tid på å trene på frispark, og heldigvis bidro det til tre poeng i dag, sa matchvinner Ward-Prowse til BBC etter kampen.

James Ward-Prowse sikret hjemmeseier med et vakkert frispark ikke lenge før slutt. Foto: Reuters/Paul Childs

1-2 og null poeng er meget skuffende for et Tottenham-lag som for øyeblikket sliter i serien. Søndag kan Manchester United komme à poeng med seier borte mot Arsenal.

– Det er skuffende. Vi spilte bra i starten, men var ikke effektive nok. Vi dominerte kampen, men klarte ikke å drepe den. Vi må fortsette å jobbe, og fansen fortjener mer, sa Tottenhams Alli.

Tottenham styrte

Tottenham var fryktelig nær å ta ledelsen etter 20 minutter da Kane slo inn fra høyre. Southampton-forsvarer Maya Yoshida skled mot eget mål for å hindre ballen i å nå Lucas Moura, men taklingen sendte ballen mot eget mål. Kun stolpen hindret Tottenham-scoring.

Ballen ble dårlig klarert fra en Southampton-forsvarer, og Danny Rose vant ballen etter en sklitakling. Med en tofotsfinte skaffet han så frispark fra drøye 20 meter. Christian Eriksen stilte seg opp og curlet ballen på nydelig vis over muren. Denne gangen var tverrliggeren i veien.

Like etterpå fikk Spurs endelig lønn for strevet. Dele Alli fikk ballen på egen banehalvdel og spilte til Kane i midtsirkelen. Tottenhams toppscorer tok med seg ballen før han spilte tilbake til en fremadstormende Alli på venstresiden. Alli holdt på ballen og lobbet over forsvaret tilbake til Kane, som hadde sneket seg på bakerste. 25-åringen la ned kula og plasserte den mellom beina på Southampton-keeper Angus Gunn.

Snuoperasjon

Også etter scoringen var Tottenham farlig frampå, men ingen av avslutningene gikk i mål. Southampton hevet seg i annen omgang og var farlig nær etter drøye timen spilt, men Nathan Redmond bommet på en avslutning fra kloss hold.

14 minutter før slutt scoret 20-årige Valery, noe han også gjorde mot Manchester United siste kamp.

Yan Valery scoret for andre kamp på rad da han utlignet til 1–1. Foto: Reuters/Paul Childs

Unggutten prikket inn scoringen etter målgivende pasning fra Stuart Armstrong. Ni minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum da James Ward-Prowse scoret på et elegant frispark. Det var også slik han gjorde det mot Manchester United.

Med seieren har Southampton 30 poeng og to poeng ned til Cardiff på nedrykksplass. Moi Elyounoussi var ikke med i troppen i lørdagens kamp.

Ayoze snudde for Newcastle

Newcastle lå under med to mål med 25 minutter igjen på klokka mot Everton lørdag. Så våknet Ayoze og sikret 3-2 og tre viktige poeng for de hvite og svarte.

Dominic Calvert-Lewin sendte gjestene i føringen etter 18 minutter da han stusset et innlegg i lengste hjørne.

Drøye ti minutter senere mistet Everton-keeper Jordan Pickford ballen da han skulle plukke et enkelt innlegg. Han kastet seg mot Salomón Rondón og felte venezuelaneren. Dommer Lee Mason pekte på straffemerket, men utrolig nok slapp Pickford fra det uten kort. Evertons sisteskanse kunne blitt sendt i dusjen, men i stedet reddet han den påfølgende straffen fra Matt Ritchie.

Vondt ble til verre for Newcastle like etterpå da 21 år gamle Richarlison enkelt scoret sitt 11. seriemål på en retur fra keeper Martin Dúbravka.

Det skulle imidlertid ikke stanse vertene, for 25 minutter før slutt tente Rondón et lite håp da han på akrobatisk vis reduserte til 1-2 etter pasning fra Ayoze. Ni minutter før full tid scoret Ayoze selv på en retur fra Pickford. Tre minutter senere fullførte samme mann snuoperasjonen etter en pasning fra Rondón på femmeteren.

Nordtveit-assist

I Leicester sørget innleide Youri Tielemans for 1-0 halvveis i første omgang mot Håvard Nordtveits Fulham. Så slo nordmannen en lang pasning fra sin midtstopperposisjon. Ute til høyre mottok Floyd Ayité ballen og førte den med seg inn i sekstenmeteren. Via en Leicester-forsvarer satte han inn utligningen.

Så våknet James Vardy. Tolv minutter før slutt sto Nordtveit for en slem pasning midt på banen da Leicester kontret inn 2-1 ved Vardy. Åtte minutter senere sikret samme mann tre poeng for Leicester.

Cardiff slo West Ham 2-0 hjemme etter scoringer av Junior Hoilett og Victor Camarasa. Samtidig vant Bournemouth og Joshua King 2-0 borte mot Huddersfield. Nordmannen leverte en godkjent kamp, men bommet da han hadde muligheten til å sette inn 3-0 like før slutt.

Callum Wilson og Ryan Fraser scoret og assisterte én gang hver for Bournemouth.