SVERIGE – TYRKIA 2–3

Viktor Claessons langskudd fra 25 meter så lenge ut til å sikre Sverige en drømmestart i Nations League. To sene baklengsmål ga imidlertid 2-3-tap for Tyrkia.

Krasnodar-proffen Claesson var på vei til å bli dagens mann for Sverige. Annen omgang var kun fire minutter gammel da han skar inn i banens fra sin venstrekant og fyrte løs fra rundt 25 meter. Ballen føk inn i hjørnet bak Tyrkias keeper Sinan Bolat etter drømmeskuddet.

Tidligere i kampen hadde Isaac Kiese Thelin sendt de blågule i ledelsen. Anderlecht-proffen stanget inn 1–0 etter et strålende innlegg av Ludwig Augustinsson.

Tyrkia ga seg samtidig ikke. Kun to minutter etter Claessons 2-0-scoring slo gjestene tilbake og reduserte ved Hakan Çalhanoglu, og to minutter før full tid utnyttet Emre Akbaba svakt svensk forsvarsspill og utlignet til 2–2.

Dermed hadde hjemmelaget gitt fra seg en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse i Stockholm. Det skulle bli enda verre.

Tyrkia-spillerne jublet ellevilt etter å ha fullført snuoperasjonen på overtid. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Fire minutter på overtid var forsvarshavariet komplett for svenskene, som måtte se Emre Akbaba bli tomålsscorer og avgjøre kampen.

– Utrolig, utrolig surt, sa Sveriges første målscorer Kiese Thelin til C More etter kampen.

– Det føles bra (å score), men i og med at vi tapte er det bare surt. Vi får uansett ta nye tak og vinne neste kamp, tilføyde han.

Sverige måtte for øvrig klare seg uten kaptein Andreas Granqvist i mandagens Nations League-åpning. Han var syk og ble erstattet av Pontus Jansson i midtforsvaret. Jansson var ikke helt heldig på vinnermålet.

Sverige tapte 0–2 for Østerrike i en privatlandskamp sist torsdag.