Pirat-taxi...

Komikeren Finn Arve Sørbøe, kjent fra blant annet Påtryneteatret, og skilegenden Oddvar Brå er blant stjernene som deltar i Reistadløpet i år, melder Folkebladet. Så får vi håpe at ikke «Taxi-Kalle» er for Brå og brekker staven underveis, mens taxameteret går. Det hadde jo vært helt på tryne!

Frp-veteran Tor Mikkel Wara (53), opprinnelig fra Karasjok, går fra å være kommunikasjonsrådgiver i First House til å bli justisminister i Solberg-regjeringen, melder Dagbladet. Det er ennå ikke klart hvem som skal være Waramann i First House mens Tor Mikkel Wara er justisminister.

Sju lag og foreninger har meldt sin interesse for å overta Ørneheimen i Sandvika, som Lenvik kommune vil selge, melder Folkebladet. De sju er Impuls Fritid, NMK Midt-Troms, Husflidslaget, LHL, Lions Club, Pinsemenigheten og FIL Turn — så her kan det bli alt fra forkynnelse til araber flikk-flakk og helskrudd engelskmann i salen — en salig blanding!

Ørjan Nygård i Tosi Transport AS tør ikke å kjøre inn i Bjørgatunnelen med semitraileren sin fordi Statens vegvesen ikke har tatt høyde for kjøretøyer som er høyere enn 3,90 meter, melder Folkebladet. Det er vel vanskelig å se noe lys i tunnelen for at dette blir endret med det første heller?

Statssekretær i helse-og omsorgsdepartementet, Line Miriam Sandberg, har vært heime og måket snø i påskeferien, melder Folkebladet. I Fremskrittspartiet er man kjent for å kalle en spade for en spade — i noen tilfeller er det også lov å ta hardt i og kalle en spade for en snøfreser.