50 år med ur og optikk på Finnsnes

For 50 år siden, 28. november 1970, startet Einar H. Kjærvik sin urmakerforretning rett overfor det som i dag heter Finnsnes Hotell. I dag er det svenske Johanna Ågren som driver butikken.

TREKLØVER: Her ser vi Johanna Ågren (t.v.) som driver urmakerforretningen ovenfor Finnsnes Hotell i dag. Hun er her sammen med den tidligere eieren Einar H. Kjærvik, og til høyre ser vi hans kone Irene Kjærvik som jobbet sammen med sin mann i butikken i 34 år.  Foto: Stein Wilhelmsen

helg

Selv om det har skjedd en del fornyelser i denne butikken i løpet av årene, er det stort sett de samme forretningslokalene som brukes der Einar H Kjærvik (79) startet i som urmaker.

Johanna begynte hos Kjærvik i 2001

– Jeg drev jo bare med ur i starten, men i 1990 kom sønnen min Odd Einar inn og drev da med optikk sammen med meg til han dro sørover ti år senere. Etter hvert fikk jeg kontakt med Johanna Ågren, som begynte å jobbe hos meg som optiker i 2001, sier Kjærvik.