Den første elbilen i Midt-Troms — Kewet El-Jet

FØRST UTE: Det var ikke akkurat noen terreng-bil Trond Østrem fra Sørreisa gikk til anskaffelse av høsten 1992. Likevel kunne han slå seg på brystet som en av de aller første med el-bil, i alle fall i Midt-Troms. Bilen, en rød Kewet El-Jet, gikk på strøm og kostet 85.000 kroner. Fullt oppladet kunne doningen gjøre unna 100 kilometer før den måtte plugges i veggen. På spørsmål om hvorfor han gikk til anskaffelse av et slikt kjøretøy, svarte Østrem slik til Troms Folkeblads utsendte den gang: – Først og femst av økonomiske grunner. Bilen er et veldig rimelig alternativ både innkjøpsmessig, vedlikeholdsmessig og i drift. Bildet er hentet fra Folkebladets arkiv. 

fotominner

Det var ikke akkurat noen terreng-bil Trond Østrem fra Sørreisa gikk til anskaffelse av høsten 1992. Likevel kunne han slå seg på brystet som en av de aller første med el-bil, i alle fall i Midt-Troms. Bilen, en rød Kewet El-Jet, gikk på strøm og kostet 85.000 kroner. Fullt oppladet kunne doningen gjøre unna 100 kilometer før den måtte plugges i veggen. På spørsmål om hvorfor han gikk til anskaffelse av et slikt kjøretøy, svarte Østrem slik til Troms Folkeblads utsendte den gang: – Først og femst av økonomiske grunner. Bilen er et veldig rimelig alternativ både innkjøpsmessig, vedlikeholdsmessig og i drift.