Fotominne: Nasjonaldag for motorsyklistene

– Motorsykkelens dag er nasjonaldagen til motorsyklistene, sa Jack Trulssen. Her sammen med Gunnar Lorentzen (til venstre).  Foto: Vidar Bjørkli

fotominner

Tirsdag 31. mai 1983 skrev Troms Folkeblad om Motorsykkelens dag, som hadde gått av stabelen helga i forveien. Mellom 130 og 140 motorsykler var tilstede i Heggelia, og avisas journalist anslo den samlede verdien på glisene til et sted rundt syv millioner kroner. – Motorsykkelens dag er nasjonaldagen til motorsyklistene og arrangeres over det ganske land, samtidig som dagen også blir markert i utlandet, blant annet i Sverige. Et ønske med Motorsykkelens dag er at den skal bringe oss i kontakt med folk som vanligvis ikke kjører sjøl. Vi ønsker å vise dem hva vi driver med og gi dem en anledning til å se på syklene, uttalte formannen hos arrangørklubben Målselv motorsykkelklubb Jack Trulssen til avisa. På bildet står Gunnar Lorentzen (til venstre) og Jack Trulssen foran mange av syklene som var på markeringen. Bildet er tatt av Vidar Bjørkli, og stammer fra Folkebladets arkiv.