Fotominne: Åpnet det første telematikksenteret i Troms

fotominner

«Dette er Salangens nye kanin. En såkalt prøvekanin. Meningen er nå at denne kaninen skal gjøre slik som kaniner flest: Bli fler.» Slik startet artikkelen i Troms Folkeblad tosdag 25. august 1988, som handlet om det nye telematikksenteret i Salangen. Dette var det første telematikksenteret i Troms, og det hadde tatt to og et halvt år å få senteret realisert. Senteret var utstyrt med både telefax, teletext, teledataterminal, mobiltelefon og personsøker, og Kjell Arne Giske fra Salangen var eneste ansatte. Her poserer Giske sammen med Per Wiggo Richardsen (til venstre), som representerte FORUT (Forskningsstiftelsen ved Universitetet i Tromsø), som hadde regien bak telematikksenteret. Bildet er tatt av Knut Solnes, og stammer fra Folkebladets arkiv.