Reidar Ingebrigtsen"/>

For full musikk i 40 år

Karlstad Musikkorps har samlet alle gode krefter i bygda i 40 år.

  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Vi er en gjeng som har det veldig trivelig sammen både når vi øver, spiller på arrangementer eller reiser på korpstreff.

Musikalsk leder og dirigent Laila Karlstad

  Foto: Reidar Ingebrigtsen

  Foto: Reidar Ingebrigtsen

folk i bladet


For noen år tilbake, da korpsånden i Midt-Troms og landet ellers nærmet seg bunnivå, holdt skolekorpset på Karlstad stand fordi voksne som hadde spilt i korpset tidligere gikk inn og forsterket den glisne instrumentrekka. I år kan Karlstad Musikkorps feire 40 sammenhengende år som musikkleverandør på 17. mai, julekonserter og de mange korpsstevene de deltar på.

– Det har vært nære på at korpset kunne blitt nedlagt et par ganger, men det har heldigvis ikke skjedd. At vi fortsatt har et korps er noe vi først og fremst kan takke foreldre og hele bygda for. De har stilt opp for korpset hele tiden, forklarer Karlstad Musikkorps nåværende musikalske leder og dirigent, Laila Karlstad.

Midtpunkt

– Dette korpset er veldig viktig for folk som bor i Karlstad.

– Ja, på alle arrangementene vi steller i stand eller medvirker i stiller bygdefolket opp. Korpset er et midtpunkt og et lyspunkt som er viktig for bygda, og som man hegner om på alle måter. Foreldre og pårørende tar ansvar og er med når vi reiser på stevner. På slike turer er det jo avgjørende at det er voksenpersoner med, understreker Laila Karlstad.

– Hvor mange medlemmer har dere i Karlstad Musikkorps i dag?

– Med stort og smått – vi har musikanter som er fra ni til godt over 50 år med i korpset – er vi rundt 30 når alle er samlet. Det er et ganske stort tall i vårt område, vi er nok det korpset i mils omkrets som har flest medlemmer.

En trivelig gjeng

– Hvorfor tror du at dette korpset har klart å holde det gående så lenge?

– Av flere grunner. Vi er en gjeng som har det veldig trivelig sammen både når vi øver, spiller på arrangementer eller reiser på korpstreff. Særlig for våre yngste medlemmer er det å spille i korps ypperlig faglig og sosial læring. Niåringer som i utgangspunktet kanskje er sjenerte og tilbakeholdne får større selvtillit av spille foran flere hundre mennesker.

– Og faglig?

– Våre medlemmer lærer også ganske mye om musikkteori, slikt sett får de også en faglig kunnskap å bygge videre på. Såpass mye at man har en faglig ballast og plattform til å gå løs på studier i kreative fag man måtte velge. En av våre tidligere korpsmedlemmer er for eksempel nå skuespiller på Hålogaland Teater, forklarer Laila Karlstad.

Priser

Karlstad Musikkorps har mottatt flere priser. Tidligere har korpset blant annet fått Coop-prisen, publikumsprisen i nordnorsk mesterskap for korps og hanket inn førsteplass i et norgesmesterskap i bakkeløp for korps. Nå er det også klart at de får 25.000 kroner fra Sparebankens gavefond til kultur og idrett. Den skal deles ut i jubileumsmarkeringen korpset skal ha på storstua i Heggelia senere denne måneden.

Jubileumskonsert

Lørdag 19. november er dagen da Karlstad Musikkorps offisielt feier sitt 40 års lange liv.

– Denne lørdagen arrangerer vi en konsert i storsalen i Istindportalen i Heggelia. På denne konserten har vi også vært så utrolig heldig å få selveste Forsvarets Musikkorps Nord-Norge til å medvirke. Vi er svært takknemmelige, det er jo ikke vanlig at divisjonsmusikken stiller opp i en bursdagfeiring som dette jo i grunn og bunn er, påpeker dirigenten.

– Er denne konserten åpen for alle som ønsker å overvære den?

– Den er veldig åpen, vi håper jo at flest mulig kommer, og at salen blir helt full. Noen bedre markering av jubileet vårt enn det kan vi ikke ønske oss.Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

folk i bladet