Historie på fire hjul

SØRREISA: Lørdag 10. august stiller Gammelhorken med veteransamling på Krogstadtunet.

Gammelhorken stiller ut i Sørreisa. 

bil og trafikk

Veteranbilklubben Gammelhorken har treff på Rustadhøgda fredag til søndag, 9.-11. august. Klubben har alltid hatt en kjøretur og utstilling i forbindelse med sine treff, og vanligvis har den foregått i Andselv sentrum. Men i år valgte de å gjøre en liten vri, forteller Erling-Bjørnar Karlstad i treffkomiteen:

– At vi nå valgte Krogstadtunet, er fordi det har en kulturell historie, slik mange av våre kjøretøy har, sier han.

For publikum

Kjøreturen fra Bardufoss kommer til å gå via Buktamoen til Finnsnes. Der blir det stopp ved Hurtigruta. Når følget deretter ankommer Krogstadtunet, blir det omvisning, bevertning og gårdshistorikk for sjåførene — mens publikum kan beskue kjøretøyene.

– Det er litt tidlig å si hvor mange vi blir på tunet, men på treffet tidligere på Andselv var vi rundt femti kjøretøy.

– Og det vil nok bli mange kjøretøy som vekker gamle minner, tror Karlstad.

Kulturhistorie

Klubben ble stiftet i 2001 og har per i dag rundt 120 medlemmer. I bilparken til medlemsmassen befinner seg alt fra gamle traktorer til amerikanske luksusflak. Interessen for gamle kjøretøy er det ikke bare bilentusiastene som har, men like mye de som er opptatt av samfunns – og kulturhistorie.

– Vår målsetting er at så mange som mulig vil ha glede av å kunne delta på våre arrangement.

– Vi ønsker å knytte våre kjøretøy til den lokale historie. For vi skal være klar over at alt vi bruker eller har brukt, vil være med og danne sin egen lille historie. Det fikk jeg selv erfare da naboens gamle lastebil plutselig dukket opp på et møte i Tømmerelv, sier Erling-Bjørnar Karlstad.

(Folkebladet.no)