Lurt å legge om til vinterdekk

Skal du legge ut på langtur med bil den nærmeste tiden,kan det være lurt å legge om til vinterdekk.

VINTERDEKK Meteorologene varsler snø langt nedover fjellsidene. Det kan bety glatt føre og tid for å skifte til vinterdekk.  Foto: Trond Sandnes

bil og trafikk

FINNSNES: Den offisielle dagen for å legge om til vinterdekk i Nord-Norge er 15. oktober. Men dette er altså bare en dato for når du kan kjøre med piggdekk selv om det ikke er snø eller is på veien.

Etter forholdene

Ellers er det faktisk ditt ansvar som bilfører å sko deg etter forholdene. I teorien bør du derfor skifte til vinterdekk om det kommer snø i juli.

I kjølvannet av den kraftige stormen kommer de kalde temperaturene. Bare mellom klokka seks og åtte onsdag morgen falt temperaturene med et par grader til rundt fem grader i Troms, ifølge meteorologene.

Nå har Værvarslinga i Nord-Norge gått ut med såkalt OBS-varsel der det advares mot vanskelige kjøreforhold grunnet kraftig vind og nedbør i form av snø.

Se alltid oppdatert lokalvarsel her

Kaldere

- Vinden løyer utover dagen og temperaturene går ned. På fjellovergangene blir det kjøligere og her kan nedbør komme i form av snø, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge til avisa Nordlys.

- Det begynner dermed å bli på tide å vurderer dekkskifte, i alle fall dersom du skal over fjellet, sier han.

Han sier at det natt til fredag blir enda kaldere, og da kan snøgrensa krype ganske langt nedover fjellsidene i fylket, og dermed kan det bli glatt på veiene også langt ned i lavlandet.