Vi avslutter ukas fotominner med to russekort fra Finnsnes gymnas i året 1975. Det var året da «I Can Help» med Billy Swan og «Sailing» med Rod Stewart seilte mot toppen av hitlistene verden over.

Roy Victor Jon fra Sørreisa var rødruss etter å ha gått tre år på engelsklinja ved gymnaset i Finnfjordbotn. Med sin blonde og moderne hårfrisyre kunne han gått rett inn i besetningen til de svenske Melodi Grand Prix-vinnerne Herreys og sunget «Diggi-loo, Diggi-ley» ni år senere.

Russemottoet til Roy Victor Jon ville kanskje ha gitt «gult kort» ut fra hva som er politisk korrekt å si i dag, men den gangen på midten av 70-tallet var det kun å betrakte som en helt uskyldig morsomhet.

Ulla Sivertsen fra Langhamn kjørte på sin side langt safere med «Tale er sølv, men taushet er gull». Hun giftet seg forresten med en annen elev fra Finnsnes gymnas, Wiggo Gamst, og heter nå Ulla Gamst. Hun bor i Tromsø der hun jobber i Sparebanken Nord-Norge. Takk til Evy Valen for at hun har sendt oss disse russeminnene fra 70-tallet.

Bildetekst: Olaf Øwre