Dette bildet er tatt i 1980, og viser det staselige bygget til Gisund Sparebanks filial på Gibostad. Irene Berg var en av dem som jobbet ved filialen. Hun begynte i 1985.

– Vi var tre ansatte; Hermann Uteng, som var leder, Bodil Blomli og meg, og vi hadde nok å gjøre. På den tida var det stor aktivitet på Gibostad.

Slippen gikk for fullt, og ved landbruksskolen var det mye folk tilknyttet. Vi hadde også Midtfylkets sykehjem, ambulansestasjon, to butikker og fiskebåtrederiene til Bjarne Bendiksen og Bjørgvin Godltibsen,for å nevne noe, forteller Irene. Etter hvert sluttet Uteng og Blomli.

Da filialen ble lagt ned utpå 90-tallet (eller var det 2000-tallet?), var Irene Berg den eneste ansatte som var igjen. Med nedleggelsen var det slutt på en lang epoke med bankdrift på Gibostad, for det her var Gisund Sparebank så dagens lys på 1800-tallet. Det flotte bankbygget ble oppført på 60-tallet, i den tida Gibostad fortsatt var administrasjonssenter i Lenvik kommune.

Banksjefen bodde i leiligheta i toppetasjen. I kjelleren var det tannlegekontor. I dag huser bygget blant annet et vertshus.

Tekst og foto: Vidar Bjørkli