Først møtte lagene hverandre i siste innledende kamp, bare en drøy halv time før de skulle møte hverandre på nytt i bronsjefinalen i gutter 16. Der ble det til 0-2 tap i den første kampen, en kamp der BOIF hadde sine muligheter, men misbrukte dem. I bronsjefinalen som ble spilt litt over halvtimen senerevar Hamna klart best, vant til slutt med utklassingsifrene 8-1.

Var i snitt ett år yngre

Trener Vidar Lindahl påpeker at BOIF i snitt var ett år yngre enn lagene de møtte i denne klassen, og særlig mot Hamna ga det seg utslag. Lindahl trener dette laget sammen med Ole Johan Skogmo, som også er sjef for BOIF fotball og Bardufoss Cup-Lians. Til spillerne sa Linddahl rett etter kampen at dette var en innsats de hadde all grunn til å være fornøyd med.

– Vi lyktes jo ikke med å score, men laget leverte en solid kamp.

– Det jeg vil at dere skal ta med dere er at selv om vi ikke vant kampen, så skal vi likevel være fornøyd med prestasjonen.

– De var fysisk sterkere enn oss, men likevel hadde vi såpass bra sjanser at vi hadde muligheten til å slå den, sa BOIF- spilleren Ivar Finbakken etter at Hamna kunne juble over 2-0 seieren i det første møtet.

Spiller slo - fikk karantene

Like etter at denne kampen var over gjorde BOIF lederne for Hamna oppmerksom på at en av spillerne deres hadde slått en av BOIF-spillerne i ansiktet, og da fikk BOIF beskjed om at han som følge av det ikke ville få spille bronsjefinalen.

– I tillegg vet vi jo at Hamna hadde fått innvilget dispensasjon fra kretsen for flere av sine spillere som var for gamle. Det er noe vi tar til etterretning, men jeg synes jo det er rart at fotballklubber i Tromsø har så liten tilgang på spillere at de stiller lag på denne måten, sier Skogmo.

Flyttet kamper til Olsborg

Før helgas turnering var det ei stund litt uvisst om man fikk ferdig lagt et nye kunstgresset på den gamle banen ute ved Polarbadet. Dekke ble ferdig, men man rakk ikke å få på sand og granulat. Derfor ble kampene med de eldste årsklassene flyttet til Målselv Stadion, banen som Målselv Idrettslag har på Olsborg. I løpet av helga pågikk arbeidet med å få kunstgressdekke på nok en 7-erbane like ved storhallen, slik at BOIF snart har tre baner med kunstgress på Rustahøgda.

Takker det lokale næringslivet

Skogmo sier at realiseringa av de to kunstgressdekkene skyldes stor støtte fra det lokale næringslivet, samt en rekke dugnadssjeler i klubben som står fram og hjelper til. Om årets Bardufoss Cup-Lians sier Stormo at man enda ikke har full oversikt over det økonomiske resultatet, men har håp om å nå opp mot fjorårets overskudd som lå på rundt en halv million kroner.

– Vi hadde 110 bobiler og campingvogner i området, og det var over 400 personer innkvartert på Bardufoss ungdomsskole, samt at mange også valgte å overnatte i telt. Inne i storhallen var det 7 baner i bruk, og vi regner med at det jevnlig var over 500 mennesker inne i hallen, sier Skogmo.