Eirik Dahl og Torbjørn O. Karlsen"/>

Begge funnet omkommet

Politiet fikk melding klokken 22.07 om at også den siste jegeren var funnet omkommet.
nyheter

- Han ble funnet ikke langt fra stedet der den første jegeren lå. Letemannskapene fant den omkomne på tur tilbake etter å ha avsluttet søket for kvelden, sier operasjonsleder Børge Lindberg.

Letemannskapet avblåste aksjonen klokken 21.00, men på tur tilbake langs det fire mil lange vannet oppdaget letemannskapet jegeren de hadde lett etter i hele kveld.

- Mannen ble fraktet til båthavnen med båt og deretter videre med begravelsesbil til Tromsø, sier Lindberg.

Skulle hentes

De to jegerne ble søndag ettermiddag, i 14.20-tiden, meldt savnet tre kilometer vest for Leinavannet ved Altevatn da de ikke møtte opp til avtalt tid og avtalt sted for å bli hentet ned.

En av jegerne ble kort tid etter funnet omkommet i vannet av kjentmannen, mens søket etter den andre pågikk i hele kveld.

Klokken 21.00 i kveld opplyste operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt at søket etter den savnede mannen er innstilt for kvelden.

- Vi har i samråd med Hovedredningssentralen i Bodø besluttet å avslutte letingen for i kveld, sier Børge Lindberg, operasjonsleder ved Troms politidistrikt.

Det var altså på tur tilbake fra leteområdet at letemannskapet fant den andre jegeren omkommet.

- Om han ble funnet på land eller i vannet er foreløpig uvisst, sier operasjonsleder Børge Lindberg i kveld.

Med vest på

Den første omkomne er ifølge politiet funnet i vannet med redningsvest på søndag ettermiddag.

- Rådende forhold tyder på at det er en ulykke. Ting tyder på at han har druknet, men vi kan ikke utelukke noe. Vi må undersøke mer før vi kan si noe konkret, sier Lindberg.

Politiet vil foreløpig ikke informere mer spesifikt hvor jegeren kommer fra, ettersom de pårørende ikke er informert ennå.

Jobbes videre

"Det jobbes videre med å identifisere en mann som tidligere i dag ble funnet omkommet like ved teltplassen", melder politiet i 20.00-tiden i kveld.

Ifølge politiet var disse med i letingen etter den savnede jegeren søndag kveld:

  • Mannskaper fra politiet
  • Bell helikopter fra Forsvaret
  • Småfly fra Norsk Aeroklubb
  • Frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps
  • Norske Redningshunder
  • Norsk Radio Relæ Liga
  • Sivilforsvaret

Ralph Simonsen ved Sivilforsvaret i Lenvik sier i 19.50-tiden at de er på tur inn i området.

- Vi bistår med båt, lysutstyr og telt, samt tre tjenestepliktige. Alt etter anmodning fra politiet, sier Simonsen, som regner med at mannskapene er på plass i området i 20.00-tiden.

Brukte kano

– Fra kaia på østsida er det tre mil inn til ulykkesstedet. Vi har ingen identifikasjon på mennene, men det er snakk om to voksne menn. Så langt har vi ingen holdepunkter for å si om det har skjedd noe kriminelt, men vi vet at det var dårlig vær i området i går, og de to jegerne skal ha brukt kano, opplyser politioperasjonsleder Meyer tidlig i leteprosessen.

John Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor opplyser at fire fra politiet er med i aksjonen, samt 30 andre fra Røde Kors og lokalkjente fra Bardu.

- Sju båter leter fra innerenden av Altevatn fram mot Storbukta fra begge sider, sier Granheim.

Antagelig ulykke

Han sier at det ikke er mistanke om noe kriminelt. Politiet tror den omkomne har druknet.

Politiet opplyser at begge mennene er i 50-60 årene og at begge skal være fra Nord-Norge.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge sier i 17.40-tiden at i tillegg til helikopteret fra Forsvaret så er et fly fra aeroklubben i området koblet inn.

- I tillegg er politiet pluss lokale båtførere i sving. Også frivillige er på tur inn i søkeområdet, sier Ørjan Delbekk, redningsleder ved Hovedredningssentralen.

- Hvor søker man nå?

- I utgangspunktet foregår søket rundt leirplassen i området der kanoen ble funnet. Vi søker både i vannet og i strandkanten, sier Delbekk.

Det har vært dårlig vær i området de siste dagene, men leteforholdene er gode nå på kvelden.