Norges fineste bunad

Debatt: Er du enig i at Nordlandsbunaden er den fineste? Se bildene fra 17.mai-feiringen i hele Troms! Web-tv fra 17.mai: Hausberg trengte hjelp I Jørn Hoel og Team Jørn I Vanskelig å velge det beste I 17.mai på Silsand I Finnsnes kledd til fest I Feiret i Senjahopen

  Foto: Petter Strøm

nyheter

Norsk Flid Husfliden og bloggen MadeinNorwayNow har gått sammen om avstemningen om Norges vakreste bunad. Nærmere 20.000 mennesker har stemt blant over 200 bunader, og det var aldri tvil om hvilken bunad de mener er Norges fineste.- Det var vel en tolv-fjorten prosent som stemte på Nordlandsbunaden. Det er dobbelt så mange stemmer som Meldalsbunaden som kom på andreplass. En knusende seier, sier Per Willy Næsseth, pressekontakt i Norsk Flid Husfliden.I tidligere avstemninger har Nordlansbunaden også kommet blant de mest populære.- Nordlandsbunaden er rett og slett en fin bunad. Men Nordlandsbunaden har også et veldig stort nedslagsfelt, og det kan nok ha litt å si for populariteten, mener Næsseth.

Her kan du se alle bildene fra 17.mai i Troms. kanskje finner du en bunad som er finere enn Nordlandsbunaden.

- Men det er ikke slik at folk bare stemmer på den bunaden de selv har. Jeg kjenner til flere som har stemt på en annen enn sin egen bunad, så det er nok en ærlig seier, avslutter han.

Ti på topp

1. Nordlandsbunad

2. Meldalsbunad

3. Sognebunad

4. Hardangerbunad

5. Lofotbunad

6. Nordmørsbunaden

7. Ørskogsbunaden og Jentebunaden fra Sunnmøre

8. Øst-Telemark Raudtrøyebunad

9. Åmlibunad fra Aust-Agder

10. Trøndebunaden

Debatt: Er du enig i at Nordlandsbunaden er den fineste?