SalMar
Gå til

SØKER TEKNIKER: Lars-Gøran Nikolaisen (leder for teknisk avdeling InnovaNor, til venstre) og Johnny Adolfsen (vedlikeholdskoordinator) gleder seg til reisen videre med InnovaNor. Nå søker de en tekniker til en spennende, og unik arbeidsplass.  

Nysgjerrig tekniker? Nå har du sjansen til å være med på Senjas store lakse-eventyr

Er du en nysgjerrig og løsningsorientert tekniker? Nå får du mulighet til å jobbe ved InnovaNor - Nord-Norges største, og mest moderne, lakseslakteri og bearbeidingsanlegg.

Det begynner nemlig å nærme seg åpningen for InnovaNor på Klubben Næringspark på Senja. Derfor er de på utkikk etter flere teknikere som skal sørge for at fabrikken går som smurt.

– Vårt viktigste oppdrag er å holde utstyret i gang. Dette er et unikt anlegg med det mest moderne utstyret som finnes. For interesserte teknikere er dette en godteskål. Det er ikke ofte det åpner seg en slik sjanse, sier teknisk leder Lars-Gøran Nikolaisen i SalMar.

I gang med prøveproduksjon

Fabrikken er nå i gang med prøveproduksjon for å sikre at alt fungerer som det skal når klarsignalet går.

– Det er mye utstyr som skal snakke sammen, og vi oppdager feil og mangler som vi fortløpende luker bort. Det er utrolig spennende og lærerikt å være med å bygge en helt ny fabrikk, og vi bruker tiden godt, forteller Nikolaisen.

NYSGJERRIG: Drømmekandidaten er nysgjerrig og liker å finne løsninger. Den nye fabrikken er spekket med topp moderne teknologi og nytt utstyr. Her jobber vedlikeholdskoordinator Igor Vetrok ved dreiebenken på verkstedet. 

Nytt og moderne

Et viktig element i SalMars kultur er å ha fokus på løsningen, og det mottoet gjelder også for det tekniske personalet.

– Med det utstyret vi skal skru på, er vi godt rustet for å holde dette godt i drift. Likevel må rette vedkommende også være løsningsorientert.

I tillegg er "nysgjerrighet" et stikkord for drømmekandidaten.

– Den viktigste egenskapen er å være nysgjerrig. Det må være noen som ønsker å vite mer og ha ambisjoner om å utvikle seg, sier Nikolaisen. 

Forskjellig teknisk bakgrunn

InnovaNor ser etter teknikere med bakgrunn i ulike fag. Det kan være alt fra elektro, via mekaniske og til kuldefag.

– En tekniker kan komme fra så mange disipliner. Vi ønsker noen som har sitt favorittområde, et område hvor de har lyst til å bli skikkelig god. Samtidig trenger vi «poteter» som er villig til å jobbe bredt innen fagfeltet sitt.

Nikolaisen ønsker medarbeidere som kan utfylle hverandre, både i teknisk interesse, fagfelt, alder og erfaring fra bransjen.

– Det er en variert jobb, der vi både må ta tak dersom det oppstår problemer, men også drive vedlikehold for å forebygge og hindre at feil oppstår. Det gjør vi gjennom inspeksjoner, service og tilstedeværelse.

NY FABRIKK: SalMars nye fabrikk – InnovaNor – er snart ferdig på Klubben Næringspark. Teknikerne jobber sammen med leverandører for å få på plass alt utstyret. Johnny Adolfsen er ansatt som vedlikeholdskoordinator, med ekstra ansvar innen kuldeanlegget. Her står han ved en av kjølekompressorne på anlegget. 

– Hva er spesielt med denne bransjen kontra andre?

– Det som skiller oss fra andre bransjer er nok tempoet. Det har store økonomiske konsekvenser dersom utstyret stanser. Vi drikker ikke opp den kaffekoppen dersom noe stopper linja.

Fabrikken er bygd opp, og produksjonen legges opp, etter laksens betingelser.

– Laksen slaktes når den er klar, og det kan være på ugunstige tidspunkter for oss.

Arbeidssted Senja

I dag er teknisk avdeling en gjeng på 12 medarbeidere, og fabrikken er delt inn i tre – slakteri, filet og støttesystemer. Fabrikken holder til på Klubben næringspark, noen kilometer nord for Silsand på Senja.

Det er foreløpig ikke avgjort hvordan arbeidstidene vil være når fabrikken åpner.

– Vi er åpen om at det trolig går mot turnusarbeid, men hva det ender på, tør vi ikke si noe om. Det må være teknikere tilgjengelig når det er produksjon, men også utenom produksjon hvis det er nødvendig for å gjøre forebyggende vedlikehold, sier Nikolaisen.

Godt arbeidsmiljø

Han forteller om et godt arbeidsmiljø, hvor alle jobber mot et felles mål.

– Trivsel er viktig for oss, og det gjelder hele fabrikken. Vi har hatt en god start til nå, og vi skal gjøre hva vi kan for å beholde folk, og rekruttere nye. Bli med å skap en teknisk avdeling i verdensklasse!


Søknadsfrist 15. desember. Ta kontakt med teknisk leder Lars-Gøran Nikolaisen på telefon 930 65 838 hvis du ønsker mer informasjon. Synes du dette høres spennende ut? Her kan du se hele stillingsutlysningen og søke!


VENTEMERD: Teknikere på InnovaNor skal bistå på hele anlegget, også ute på ventemerdene. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.