Finnsnes kino
Gå til

STORINNRYKK: Kinosjef Kay Erling Ludvigsen og Emilie ved Finnsnes kino er klar for storinnrykk av publikum på «Den store kinodagen».   Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Venter hundrevis på kino: – Tre nøtter til Askepott og Nordsjøen er mest populært

Med halv pris på billettene og film fra morgen til kveld regner kinosjef Kay Erling Ludvigsen med storinnrykk på Finnsnes under «Den store kinodagen» lørdag 6. november.

Billettene forsvinner fort, spesielt til de mest populære filmene, sier kinosjef Kay Erling Ludvigsen.

Medarbeiderne ved Finnsnes kino gleder seg over å kunne invitere til «Den store kinodagen» hvor det er halv pris på alle billetter.

– Stemningen den dagen er helt rå. Det er den artigste dagen i året for oss som driver kino. Da er det full fres og artig å være på jobb.

Her kan du se hele programmet for «Den store kinodagen» på Finnsnes kino.

Førpremiere på populære filmer

Det er ikke bare billigere billetter som trekker, men det er også førpremiere på noen av filmene. På Finnsnes kan du få se «Tre nøtter til Askepott», som egentlig har kinopremiere 12. november.

– Det er garantert «Tre nøtter til Askepott» som vi venter størst trykk på. Mange vil nok også se Nordsjøen, sier kinosjefen.


Mange filmer for barn

På Finnsnes setter de alltid opp mange barne- og familiefilmer på «Den store kinodagen».

Har du unger som står opp i otta og er grytidlig i gang med dagen? For de aller yngste starter den første filmen allerede klokka 9.30.

– Vi setter opp Petter Kanin for de aller yngste, og så går det slag i slag resten av dagen.

På programmet står Brillebjørn feirer jul, Familien Adams 2, Tre nøtter til Askepott og animasjonsfilmen Ronny i ustand.  

– Vi har alltid mange familier som besøker oss på den store kinodagen. Det skjønner jeg godt, for det kan ellers være dyrt å gå på kino hvis man er en stor familie. Når det er halv pris på billettene er det en god mulighet for familien.

FAVORITT: Kinodagen er årets beste dag for oss som jobber i kinoen, forteller kinosjef Kay Erling Ludvigsen.   Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

 

Grøsser om natten

Siste filmen starter klokka 23.59. Da vises horrorfilmen «Halloween Kills» med en aldersgrense på 18 år.

– Dette er en film for de som liker å ha det fælt på kino. Selv tør jeg knapt å være tilstede når vi viser slike grøssere, humrer Ludvigsen. 

Actionfilmene Nordsjøen, Eternals og James Bond er også blant «voksen»-filmene som står på programmet.

ACTION: Katastrofefilmen Nordsjøen med Bjørn Floberg i en av hovedrollene er et av trekkplastrene under kinodagen.   Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

 

Kinosjefen anbefaler

Mange gode filmer til tross – kinosjefen vil selv anbefale dokumentaren a-ha: The Movie.

– Det er en skikkelig godbit og passer for alle som er musikkinteressert. I denne dokumentaren kommer du skikkelig på innsiden av Morten Harket, Paal Waaktaar og Magne Furuholmen. Det er en fantastisk film om tre helt ulike mennesker som klarer å produsere noe flott i lag. Du får kjenne på den nesten ekle stemningen som er mellom de tre. De er venner, men samspillet er ikke sunt – samtidig som det kanskje er årsaken til at de ble så store, mener Ludvigsen.

Film er best på kino

Kinoen har i mange år har sterk konkurranse, og de siste årene har ulike strømmetjenester bokstavelig talt overstrømmet markedet med gode filmer og serier. Likevel – slagordet «Film er best på kino» står seg fortsatt.

– Det er noe spesielt med det å sitte i mørket i kinosalen. Selv om du går alene på kino, så er du ikke alene. Du sitter og ser sammen med noen andre, sier Ludvigsen. Han har fått mange tilbakemeldinger i løpet av koronapandemien.

– Folk savner å kunne gå ut og gjøre noe i lag. Vi har merket at vi trenger noen felles opplevelser. Kino er mer enn bare teknikk, det aller viktigste er at du gjør noe i lag. Når du går på kino ser du filmen i lag og så har man noe å prate om etterpå.

– Kinoen har eksistert i 120 år, og statusen har ikke rokket seg. Det skyldes at mennesket er sosiale dyr, og kinoen er en møteplass der vi får oppleve kultur.

FILM-GODT: Mange ønsker seg noe godt til filmen, og da står Emilie klar med nypoppet popcorn eller baconcrisp.   Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

 

Stengt i pandemien

Finnsnes kino var sammen med andre kulturtilbud helt stengt i deler av koronapandemien. Nå som samfunnet igjen åpnes står en rekke av store filmer klar til premiere.

– Vi har savnet folk i salen, ingenting er som den følelsen en kveld på kino med masse glade folk i salen, sier Ludvigsen.

Nå håper han på fullt hus på kinoen på «Den store kinodagen» lørdag 6. november. Billettsalget er startet og mange av billettene er solgt allerede.

– Det er høydepunktet og den beste dagen i året for oss som driver kino, sier kinosjefen og ønsker alle hjertelig velkommen.

Klikk her for å kjøpe billetter til «Den store kinodagen» på Finnsnes kino.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.