Visit Senja Region
Gå til

TUR TIL DYRØY: Hva med å ta en koselig helgetur med venner til Dyrøy? Foto: @seffis @teamrenomme 

Ta helgeturen i vakre Dyrøy

Klar for en deilig weekendtur med venner? Da trenger du ikke reise langt!

En langhelg borte trenger slett ikke å bety verken Oslo, London eller København – nei, faktisk har vi helt fantastiske reisemål i egen region. Har du for eksempel tatt en helgetur til Dyrøy noen gang? Kanskje på tide?

– Dyrøy er en god idé fordi det er en uoppdaget perle for mange! Dyrøy har helt fantastiske turmuligheter, og er også helt perfekt om du vil fiske i noen av de fineste områdene vi har, sier Dan Björk, leder i Visit Senja Region.

VAKKERT: Det er lite som slår naturen i Dyrøy! Her ved Camp Solbergfjord på Finnlandsnes. Foto: Stein Erik Simonsen. 

– Vi har flere leverandører av fiskeopplevelser i kommunen, og fine anlegg for overnatting med godt vertskap. Både i Dyrøy og på Senja er det masse igjen å oppdage – og det finnes en rekke muligheter for de som ønsker en spennende ferie eller helgetur, fortsetter han.

Eventyr og overnatting

På selve Dyrøya kan man finne roen i ei koselig hytte eller leilighet med høy standard hos Dyrøy Holiday. Her finnes det også mulighet til å leie båt, ta turer – blant annet til historiske Hagenes Kystfort, eller rett og slett nyte livet i badestampen under nordlyset eller midnattssola.

På fastlandet, ved vakre Kastneshamn, ligger Jæger Adventure Camp. Her kan besøkende leie moderne hus, og nyte badstue, badestamp og grillhytte. Her finnes muligheten for flere eventyrlige aktiviteter, blant annet sjøfiske, kajakk og SUP.

Og er man glad i eventyrlige opplevelser, passer det godt med en tur innom Arctic Guide & Visit – the real experience i Brøstadbotn.

– Vi tilbyr mange ulike aktiviteter, blant annet kajakkurs og -guiding, samt hundekjøring, forteller Trine Vårlund.

– Vi har faktisk begynt med hundekjøring på hjul, slik at man kan oppleve hundekjøring året rundt, legger hun til.

HUNDEKJØRING: Hos Arctic Guide & Visit - the real experience i Brøstadbotn kan man oppleve hundekjøring - hele året! Foto: @seffis @teamrenomme 

Arctic Guide & Visit tilbyr også besøk på husky-gården, hvor gjestene får hilse på hundene og se hvordan hundene bor, samt oppleve kaffekos ved bålet i gapahuken.

– Lett tilgjengelige opplevelser

Tidligere hadde Arctic Guide & Visit – the real experience mest utenlandske gjester, men Vårlund opplever at det har kommet flere norske besøkende under korona-pandemien.

– Jeg tror nok at vi i Nord-Norge kommer til å bli flinkere til å bruke nærområdet vårt. Vi kan kanskje ikke reise like mye til utlandet som tidligere, og da er det flott med lett tilgjengelige opplevelser i regionen, sier hun.

UTENDØRSGLEDER: I Dyrøy finnes det utallige muligheter til å kose seg utendørs.  

Vårlund mener Dyrøy har enormt mye å tilby sine besøkende, og at kommunens største kvaliteter er å finne i naturen.

– Naturen her er jo bare utrolig flott! Dessuten har vi masse spennende aktiviteter, som SUP i Kastneshamn, leie av båt på fjorden, eller tur til vakre Børingen, for å nevne noen få. Jeg håper virkelig folk får opp øynene for Dyrøy!

Smak lokal mat

For de som vil oppleve den ekte smaken av Dyrøy, er en tur innom Dyrøymat et must. Dyrøymat er leverandør av kjøtt- og fiskevarer, samt catering og ferdigmat til storkjøkken og institusjoner. De har utsalg i Brøstadbotn.

– Dette er en tradisjonsbedrift med fokus på lokal mat. Vi henter for eksempel egg fra Mellem gård, og lammekjøtt fra ulike bønder i Dyrøy, forteller Tore Nordahl i Dyrøymat.

LAGER TRADISJONSMAT: Tore Nordahl i Dyrøymat. Foto: Backdrop/Stein Erik Simonsen  

 

Videreforedlingen av de lokale råvarene står Dyrøymat selv for.

– Vi skjærer kjøtt, lager fenalår, pinnekjøtt, samt røyker laks og ørret – for å nevne noe, sier Nordahl.

Det finnes ingen restaurant i Dyrøy, men dersom helgegjester vil spise deilig lokalmat, finnes det et godt alternativ:

– Da kan man kjøpe en kasse med lokalmat hos oss, som man lager selv på overnattingsstedet sitt. Lammeskank er veldig populært, og vi kan sende med oppskrift på hvordan den skal tilberedes. I tillegg kan vi tilby god frokostmat, som lokale egg og nydelig røket fisk, sier Nordahl.

Matkassen kan man også få levert på overnattingsstedet sitt.

MATKASSE: Hva med ei kasse full av nydelige, lokale råvarer fra Dyrøymat? Foto: Backdrop/Stein Erik Simonsen 

«Uoppdaget»

Marit Espenes er en del av familiebedriften Camp Solbergfjord på Finnlandsneset, og snakker for alle reiselivsbedriftene i Dyrøy, som har et godt samarbeid.

– Dyrøy ligger ikke langt fra flere større byer og steder, men likevel er reisemålet enda litt «uoppdaget», mener Espenes.

– Men det er ikke vanskelig å komme seg til Dyrøy! Her har vi flere fantastiske reiselivsanlegg, som alle ligger ved sjøen, og som alle har kort vei til turer i marka eller fjellet. Dyrøy er et utrolig flott sted dersom man vil komme seg ut, være sammen og ta i bruk nærområdet, sier hun.

GRILLKOS: På Camp Solbergfjord kan man blant annet kose seg i grillhytta. Foto: @seffis @teamrenomme 

Man trenger ikke å være et erfarent turmenneske for å nyte naturen i Dyrøy.

– Det finnes utrolig mange fine plasser å gå på tur her, og mange av dem er lett tilgjengelige med god merking og skilting. I tillegg finnes det selvsagt mer krevende turer, for de som liker det. Det er ikke vanskelig å finne turer å anbefale, uansett hvilket nivå man ligger på, sier Espenes.

Les mer om vakre Dyrøy her!

Krigsminner

Camp Solbergfjord ligger på det gamle handelsstedet Finnlandsnes, og her finnes det både rorbuanlegg og campingplass. Gjestene kan leie båt, være i fjæra, eller dra på tur.

– Dette er et område med rik historie, som vi gjerne snakker med gjestene om. Det er ei egen kulturminneløype med start fra Camp Solbergfjord, som man kan gå for å oppleve krigsminner med bunkere og tuneller. Det er spennende for både store og små, forteller Espenes.

SPENNENDE: På Finnlandsnes kan man utforske spennende tunneler, grotter og bunkere fra andre verdenskrig. Foto:Backdrop/Stein Erik Simonsen 

Hun opplever at det kommer flere turister fra Nord-Norge til Dyrøy nå, og at mange kombinerer det med et besøk på Senja.

– Jeg håper folk bruker enda mer tid i egen region, for den har så mye å by på! Mange har sittet hjemme lenge nå, og da er det deilig å komme seg litt bort, og senke skuldrene. Det er kjempelett å komme seg til Dyrøy, enten man benytter bil eller hurtigbåt.

NESTE TUR?: Velkommen til vakre Dyrøy! Foto: Backdrop/Stein Erik Simonsen 

 

Start planleggingen i dag! Klikk deg inn og søk etter opplevelser, overnatting og spisesteder.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.