Folkebladet
Gå til

ØNSKER NY KOLLEGA: Gjermund Nilssen og Ida Larsen i Folkebladet ønsker en ny kollega velkommen på laget.  

Vil du være med å skape en viktig del av folks hverdag?

Folkebladet skal utvide redaksjonen, og søker etter en effektiv, kunnskapsrik og engasjert journalist til fast stilling.

Den ledige stillingen er i avisas hovedredaksjon på Finnsnes, og den nye journalisten vil få 13 redaksjonelle kollegaer, i tillegg til frilansere.

Folkebladet er regionavisa for Midt-Troms og indre Sør-Troms, som dekker totalt syv kommuner.

I tillegg til hovedkontoret på Finnsnes, har Folkebladet også avdelingskontorer på Bardufoss og Sjøvegan.

Fersk, men erfaren

På Bardufoss jobber Gjermund Nilssen (55), en av Folkebladets seneste ansettelser. Men selv om Gjermund er ny i Folkebladet, er han langt fra fersk i faget. Etter 22 år som journalist og redaktør i Nye Troms, gikk han i mars over til stillingen som Folkebladet-journalist.

– Etter å ha vært redaktør i 16 år, savnet jeg å jobbe direkte med journalistikk, forteller han.

– Det får jeg gjøre nå! Dessuten har jeg et dekningsområde jeg kjenner ut og inn, og jeg får brukt min kunnskap om lokale forhold på en god måte.

– Det beste er folkene

Han beskriver de ansatte i Folkebladet som «en frisk og god gjeng».

– Jeg sitter igjen med et veldig positivt inntrykk etter dette første halve året i avisa! Det beste med Folkebladet er vel nettopp folkene – avisa er summen av menneskene som jobber der, sier han.

– Folkebladet skal være en viktig del av hverdagen til folkene i dekningsområdet vårt, og det tenker jeg på med ærefrykt og andakt. Vi som jobber i Folkebladet tar samfunnsoppdraget vårt på alvor, og er stolte av det.

VARIASJON: En journalist i Folkebladet har stor variasjon i arbeidet og jobber med nyheter, kultur og sport i en rekke ulike formater. Folkebladet har egen nettavis, TV-kanal, papiravis og podkast.  

Varierte dager

Folkebladet har 20 ansatte, og 13 redaksjonelle stillinger pluss frilansere, som produserer nyheter, sport og kultur på nett, TV, papir og podkast.

De kan love varierte arbeidsdager, godt arbeidsmiljø og en fleksibel, framoverlent og humørfylt redaksjon.

Det har Ida Larsen (31) fått gjøre seg kjent med det siste halve året. Bare en måned etter Gjermund, begynte hun som journalist i Folkebladet.

– Jeg er utdannet innen medieproduksjon, film- og videoproduksjon, men har ingen erfaring som journalist fra tidligere, forteller hun.

– Men i denne stillingen søkte man noen som hadde erfaring med video. Det var midt i blinken for meg, forteller hun.

– Lærerikt og inkluderende

Ida kommer fra Sørreisa, men har bodd i Trondheim de siste åtte årene. Nå følte hun at tiden var inne for å flytte nordover igjen, og da Folkebladet søkte etter journalister med videoerfaring var det midt i blinken!

– Å få jobbe i Folkebladet har vært utrolig lærerikt – jeg lærer noe nytt hver dag! Jeg opplever arbeidsplassen som veldig inkluderende, og at alle blir tatt like godt imot, uansett bakgrunn. Er det noe man lurer på, er det alltid noen å spørre, forteller hun.

– Dette er det en sosial gjeng, og vi har et godt arbeidsmiljø – ikke bare faglig, men også mellommenneskelig.

En overgang fra Trondheim til Finnsnes kan kanskje oppleves stor, og Ida bekymret seg i forkant for at det ikke skulle være nok å finne på.

– Men der fikk jeg meg en skikkelig vekker! Selv om Finnsnes er en liten by, betyr det ikke at det er lite som skjer her! Det har nok overrasket meg mest, forteller hun.

TRIVES: Gjermund Nilssen og Ida Larsen trives både med arbeidsoppgavene og arbeidsmiljøet i Folkebladet. 

 

Samfunnsinteressert og nysgjerrig

Når Folkebladet nå skal ansette en ny journalist i fast stilling i hovedredaksjonen, håper Gjermund Nilssen at det kommer inn en kollega med godt humør, som liker å omgås folk i det tempoet en redaksjon har.

– Og så bør det jo være noen som er samfunnsinteressert og nysgjerrig, som undrer seg over hvorfor ting er som de er, og som ikke er redd for å verken prate med vanlige folk i samfunnet, eller ta en telefon til makta, når det kreves, sier han.

– Nesten alle de beste journalistene vi har i Norge i dag, har jobbet i en lokalavisredaksjon en gang i løpet av karrieren sin. Å jobbe med lokalavis gir utrolig bra allmennkunnskap, nettopp fordi man må innom alt, mener Gjermund.

Det er nettopp det han også elsker med jobben – variasjonen.

– Som lokalavisjournalist får man med seg hele tverrsnittet av nyhetsbildet. Det gjør hverdagen både spennende og variert – ingen dag er lik!

Folkebladet ble grunnlagt i 1965 som Troms Folkeblad, og tilhører i dag Polaris Media – et av Skandinavias største mediekonsern.

Vil du bli Folkebladets nye journalist? Send en søknad innen 15.oktober 2021!

Folkebladet søker også frilansere/tilkallingsvikarer til å dekke sport og kultur.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.