Kulturhuset Finnsnes
Gå til

FESTAFTEN: Kulturhuset Finnsnes markerer 25-år og inviterer til musikalsk festaften ispedd høvelig humor servert av husets konferansier for kvelden: Finn Arve Sørbøe. 

Feirer 25-årsjubileum med stort show

Kulturhuset på Finnsnes har 25-årsjubileum, og feirer med en storslått forestilling. Det blir Broadwaystemning, stort orkester med besetning på 14, dyktig kor og gode solister.

Kulturhuset på Finnsnes åpnet dørene i 1995, og 25-årsjubileet blir lørdag 25. september markert med en forestilling med håndplukket repertoar fra Broadway-historien.

– Det blir en forestilling med høy lommetørklefaktor, lover kulturhussjef Karin T. Olsen.

Her kan du kjøpe billetter til festkvelden!

Aktiv rolle i kulturlivet

Kulturhuset Finnsnes har siden åpningen spilt en aktiv rolle i kulturlivet i hele regionen.

– Kulturhuset er et viktig arnested for både lokal, regional, nasjonal og internasjonal kulturproduksjon. Mange profesjonelle artister, anerkjente skuespillere, musikere, dansere og foredragsholdere har stått på scenen vår, sier Olsen.

Det viktigste er alle de lokale produksjonene som er laget.

– Unge og eldre, lag og foreninger, lokalt næringsliv, kulturskolen, skoleelever, integrert teater og UKM - de har alle fått en scene å utfolde seg på, sier kulturhussjefen.

SOLISTER: Gudrun Falch og Dan Lorentzen er solister under lørdagens festaften.  

Profesjonell scene

Hun ser på kulturhuset som et kulturelt veksthus for befolkningen i Midt-Troms.

– Kulturhuset har fra første dag vært, og er fortsatt i aller høyeste grad, et kulturhus som produserer egne oppsetninger både med dans, musikk og ikke minst teater. Det er vi stolte av. Kulturhuset er en profesjonell scene som tar godt imot både profesjonelle aktører og amatører. Når lokalt kulturliv og skoleoppsetninger møter en profesjonell scene får de optimalisert produksjonen sin.

Det er nettopp møtet mellom talenter og profesjonelle som skaper utvikling og framgang.

– Det er godt å se at slike satsinger gir god ettervekst og økt mengde nordnorske scenekunstnere på nasjonalt nivå. Det betyr at vi svarer godt på det samfunnsoppdraget vi har, sier Olsen.

UNGE TALENTER: Mia Solset Malik er en av mange lokale talenter som bidrar på den musikalske festforestillingen.  

Humoristisk festaften

Med dette som bakteppe skal festaftenen på lørdag summere Kulturhusets 25-årige historie.

– Jubileumsforestillingen bygger på det lokale og regionale perspektivet med tilbakeblikk til den første tiden med den lokale konsertsuksessen «Musical Highlights». På scenen denne kvelden har vi fullt orkester utvidet med stryk og blås. Både musikere og sangere har alle et forhold til kulturhuset. Jubileumsforestillingen bæres fram av både veteraner og nykommere, og i tillegg en ny generasjon profesjonelle musikere som hadde sitt første møte med rampelyset i kulturhuset på Finnsnes.

For å lede den musikalske festaftenen skal Finn Arve Sørbøe være husets konferansier.

Solister:
Gudrun Falch
Dan Lorentzen
Mia Solset Malik
Emilie Fosshaug
Hannah Tøllefsen
Nicoline Heiberg-Evenstad

Vokal Senja
Orkester med 14 musikere

Klikk her for å kjøpe billetter til festkvelden i Kulturhuset Finnsnes!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.