Visit Senjaregionen
Gå til

JENTETUR: Hvite sandstrender og hyggelig selskap venter deg hvis du tar turen til Bergsfjorden og Basecamp Senja.   Foto: Basecamp Senja

Her kan du planlegge din neste tur

Planer om en tur med jobben, kjæresten eller vennene i høst? I Senja og Dyrøy finner du en rekke opplevelser som gjør at turen din blir uforglemmelig fra start til slutt.

Nærområdet vårt – Senja og Dyrøy – har utrolig mange flotte steder som oser av sjarm og sjel. Her finner du storslått natur og du kan enkelt kombinere med god overnatting, fantastiske utendørsopplevelser og deilig mat.

– Du trenger ikke å dra langt for å få smaken av noe helt annet. Dersom du legger kjærestehelgen eller jobbturen lokalt, slipper du reisetid, støtter lokalt reiseliv og kan i stedet bare kose deg og nyte livet, sier reiselivssjef Dan Björk i Visit Senjaregionen.

Enten du er på jakt etter opplevelser, overnatting eller spisesteder har du mange alternativer du kan velge mellom på Senja og i Dyrøy. Går du ut døra kan du enten padle, klatre, fiske, dra på ribtur eller vandre, kort eller langt, i skog eller fjell, til havet eller et fiskevann.

Trenger du inspirasjon til turen? Her kan du finne ut mer om eventyrøyene Senja og Dyrøy.

BADEKOS: Hva med å avslutte dagen med et varmt bad utendørs der du ser på solnedgangen eller høstens første nordlys?   Foto: Hamn i Senja

 

Kortreist helgetur

Visit Senjaregionen starter nå en kampanje som heter «Endelig sammen igjen».

– Etter lang tids nedstengning er samfunnet i ferd med å åpne seg igjen. Det er likevel mange som ikke ønsker å reise så langt, og da kan man kanskje gjøre den planlagte helgeturen kortreist. Det er like fint å samles en gjeng med gode venner i Hamn i Senja enn å reise til en storby i Europa, sier Björk.

Lyst å ta en tur med vennegjengen? Se her!

GROTTETUR: På Camp Solbergfjord kan man utforske spennende tunneler, grotter og bunkere fra andre verdenskrig. En kulturhistorisk vandring i fint landskap, med gamle stillinger, tydelige spor og stier som starter rett ved campingplassen. Om høsten kan det være perfekt å ta med en lommelykt når mørket senker seg.   Foto: Camp Solbergfjord

 

Legg møtet lokalt

Reiselivssjefen oppfordrer spesielt bedrifter til å legge jobbturen lokalt, enten det er teambuilding, strategisamling, personalmøte eller konferanser.

– Du trenger ikke å reise til Tromsø eller andre større byer for å kunne kombinere konferanse på dagtid med god mat og eventuelle aktiviteter.

Her kan du lese mer om bedriftskampanjen!

Mefjord Brygge har utvidet og kan tilby ulike møteromsløsninger.   Foto: Stein Eirik Simonsen

 

Moderne møterom med alle fasiliteter

Mefjord Brygge er ett av mange av anleggene i Senja og Dyrøy som har modernisert og nylig pusset opp.

– Vi har topp moderne hotellrom, restaurant og bar, samt møte- og konferanserom med alle fasiliteter. Alt sto ferdig våren 2020 og har knapt vært i bruk, sier daglig leder Tommy Schanke Hansen hos Mefjord Brygge i Mefjordvær på Senja.

FJELLTUR: Daglig leder Tommy Schanke Hansen ved Mefjord Brygge forteller om mange turmulighetene med spektakulær utsikt på yttersida av Senja.  

De satser spesielt mot kurs- og konferansemarkedet, og mener Mefjord Brygge har noe helt spesielt som et hotell i byen ikke kan tilby.

– Når du legger møtet eller konferansen til oss kommer du til et sted hvor du har alt du trenger. Du får god overnatting og god mat i en restaurant med fantastisk fin atmosfære. Ingen «forsvinner» noen steder når møtet er ferdig, for det er ingen andre steder å dra. Vi har alt i nærheten, og utenfor har vi mange flotte turstier eller aktiviteter som båttur, jacuzzi, grillhytte, sauna.

Spiss fjelltopp eller tur i skogen? På yttersida kan du gjøre begge deler.   Foto: Stein Eirik Simonsen

 

Nord-Senja er mest kjent for sine bratte fjell, men Schanke forteller at det finnes turer der alle kan delta – uten at man behøver å være noen fjellgeit. Han foreslår likevel en tur til fjellet Kyle.

– Det er en topp her i Mefjordvær og man starter rett ut av døra fra hotellet. Toppen er 503 meter over havet, men gir en fantastisk utsikt mot fjellrekka i nord – Kongan, Hesten, Segla og Barden. 

Restauranten Salteriet på Mefjord Brygge byr på en lun og fin stemning.   Foto: Stein Eirik Simonsen

Fin atmosfære i restauranten

Med 145 sengeplasser og flotte konferansefasiliteter håper Schanke at lokalt næringsliv vil bruke dem.

– Jeg vil oppfordre bedrifter som har behov for å samles om å bruke lokalt næringsliv og oppdage hva det lokale reiselivet har å by på. Du trenger ikke å dra til Tromsø, Oslo eller ut av Norge for å ha gode opplevelser. Vi er klar for å ta imot alle gjester!

Start planleggingen i dag! Klikk deg inn og søk etter opplevelser, overnatting og spisesteder.

VENNETUR: Har du alltid drømt å om padle kajakk? Ta med vennene til Norwegian Wild i Tranøybotn og la drømmen gå i oppfyllelse.  

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.