Sandbakk Begravelsehjelp
Gå til

NY JOBB: Ønsker du å jobbe som gravferdsmedarbeider? Nå har du mulighet til å bli kollega med Trygg Bjørnar Kvendbø og Gudrun Falch i Sandbakk Begravelsehjelp. 

Du kan bidra til et verdig farvel

Når pårørende står overfor en siste avskjed, trenger de en trygg og løsningsorientert gravferdsmedarbeider, som en stødig og god støttespiller. Kan det være en jobb som passer deg?

Sandbakk Begravelsehjelp på Finnsnes er på utkikk etter en ny gravferdsmedarbeider, som skal komplettere teamet deres. Per i dag har byrået tre faste ansatte, og arrangerer begravelser i Senja, Målselv, Bardu, Sørreisa og Dyrøy kommune.

– Jeg tror det er mange som kunne tenke seg å jobbe som gravferdsmedarbeider, og som synes det høres ut som en interessant jobb, sier Gudrun Falch i Sandbakk Begravelsehjelp.

– Nå leter vi etter en person som passer i yrket, og som vil føle seg hjemme i dynamikken her i byrået. Vi skal jo fungere best mulig sammen som team, slik at vi gir de pårørende den beste mulige opplevelsen, understreker hun.

Hjelpe mennesker i sorg

Når man jobber med gravferd, møter man mennesker på et sårt og vanskelig sted i livet. Desto viktigere er det å være en god støttespiller.

– I denne jobben møter vi alle typer mennesker, og alle vil reagere ulikt i sin sorgprosess. Som gravferdsmedarbeidere må vi derfor ha forståelse for dette, være sterke og kunne håndtere de ulike reaksjonene på en god måte, sier Falch.

– Dessuten er det viktig å legge det beste grunnlaget for en verdig avskjed, ved at vi er løsningsorienterte, viser praktisk sans, og er opptatt av detaljene, mener hun.

NY KOLLEGA: Gudrun Falch søker en ny ansatt til Sandbakk Begravelsehjelp. 

 

Rolig og selvstendig

I sin nye ansatte ønsker Sandbakk Begravelsehjelp et menneske som klarer å beholde roen, også i stressende situasjoner.

– I tillegg er det viktig at vedkommende kan samarbeide, men også arbeide selvstendig – iblant står man alene om arbeidsoppgaver. Vi ønsker dessuten noen med god muntlig og skriftlig framstillingsevne, som er en blid og omgjengelig person, sier Falch.

Alt til begravelse

Sandbakk Begravelsehjelp tilbyr – som navnet tilsier – alt av hjelp pårørende måtte trenge for å arrangere en begravelse. Byrået kan ta seg av både offentlige meldinger, kiste eller urne, transport, blomster, annonsering, programhefter, seremoni og minnesamvær.

– En del av jobben som gravferdsmedarbeider består i kontorarbeid, der man tar telefoner, fyller inn skjemaer som skal sendes til offentlige etater, gjennomfører samtaler med de pårørende, og planlegger alt som har med begravelsen å gjøre, forteller Falch.

Som ansatt vil man inngå i byråets døgnvaktordning, som inkluderer hentetjeneste ved dødsfall.

– I tillegg innebærer jobben stell og nedlegging av avdøde, alt praktisk arbeid rundt gjennomføring av seremoni, samt kirkegårdsarbeid med montering av gravsteiner. Den vi søker til jobben bør nok være litt sterk – ikke bare psykisk, men også fysisk. Denne jobben krever litt styrke, ettersom det er en del tunge løft.

HJELP: Sandbakk Begravelsehjelp tilbyr alt av hjelp pårørende måtte trenge for å arrangere en begravelse. Her er Gudrun Falch og Trygg Bjørnar Kvendbø. 

 

Ønsker kollega som blir

Sandbakk Begravelsehjelp ønsker seg en kollega som ikke ser på denne jobben som en mellomstasjon, men heller som et sted vedkommende har lyst til å bli.

– Vi ønsker oss noen som har lyst til å være her, og jobbe med oss lenge. Gjerne resten av karrieren! Alder er ikke så viktig – kanskje har man ikke så mye arbeidserfaring, men akkurat de riktige personlige egenskapene? Da kan man passe perfekt til stillingen, sier Falch.

Jobben som gravferdsmedarbeider innebærer en del kjøring, samt lett bilhold. Derfor må søkerne inneha førerkort klasse B, og det er ingen ulempe å ha en viss interesse for bil.

Byråhunden Toby

Og så finnes det ett kriterium til, dersom man skal kunne jobbe i Sandbakk Begravelsehjelp:

– Vår nye kollega kan ikke være allergisk mot hund. Det finnes det en god grunn til – og han heter Toby!

Ja, du leste riktig. På Sandbakk Begravelsehjelp har de en egen, liten «byråhund».

BYRÅHUND: Toby er ofte på kontoret, og deler gjerne ut kos til de som måtte ha behov for det.  

 

– Toby er ofte med på kontoret, og er en del av teamet. Det er ingen tvil om at han fyller en viktig funksjon, og har sin «arbeidsoppgave», forteller Falch.

– I denne jobben møter vi mange skjebner, og man kan sitte med mange tanker i etterkant. Da er det veldig godt med en trygg og rolig hund, som gir støtte. Dyr har en stor betydning for mennesker, og Toby gir gjerne litt kos når vi trenger det, sier hun.

Godt arbeidsmiljø

Møter med pårørende kan bli sterke, også for gravferdsmedarbeidere. Da er det viktig med gode kollegaer.

– Vi forsøker alltid å hjelpe de pårørende så godt vi kan, men noe kan vi ikke hjelpe med, selv om vi vil, sier Falch.

MILJØ: Gudrun Falch forteller at de har et fint arbeidsmiljø på Sandbakk Begravelsehjelp, og at kollegaene tar godt vare på hverandre. 

 

– Vi er mennesker, og påvirkes selvsagt av å møte de som har det tungt og vondt. Iblant er det mye å tenke på i etterkant av samtaler, og derfor er det så godt at vi har et fint miljø på jobb, der vi støtter og lytter til hverandre.

Søknadsfrist er 1. juni 2021.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med Gudrun Falch på gudrun@sandbakkbegravelse.no eller tlf. 922 28 999.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.