Advokathuset Nord AS
Gå til

KJENNER MIDT-TROMS: Eiendomsmegler Thomas Konradsen, advokat Mads Wallerheim og advokat Kristina Aastrøm har kontor på Finnsnes, men dekker hele Midt-Troms med sine tjenester.  

Mads og Thomas flyttet hjem og startet for seg selv. Det har de aldri angret på.

– Lokalkunnskapen og våre ansatte er nøkkelen til suksess, sier Mads Wallerheim (39) og Thomas Konradsen (40) som flyttet tilbake til Midt-Troms og etablerte sin egen bedrift.

Etter å ha jobbet i flere år for andre, kjente begge på lysten til å drive noe eget. I 2013 ble derfor Advokathuset Nord AS stiftet, som tilbyr juridiske tjenester samt eiendomsmegling til både private og næringsdrivende.

Opprinnelig var også Trine Heiberg med, men hun ble beklageligvis syk, og måtte derfor tre ut i 2014.

– Det var naturligvis knyttet stor spenning til etableringen, men vi har ikke angret en eneste dag, sier den engasjerte duoen.

FLERE ANSATTE: Advokat Kristina Aastrøm har vært hos Advokathuset Nord siden hun ble ferdig utdannet jurist fra Universitetet i Tromsø i 2015. Hun jobber også med eiendomsmegling.  

 

Stortrives i Midt-Troms

Mads Wallerheim er utdannet jurist ved UiT, og har bodd i Tromsø og Stockholm.

– Jeg er vokst opp på Silsand, og hadde egentlig ikke tenkt å flytte tilbake hit umiddelbart etter endt utdannelse. Kona mi, som er fra Mo i Rana, fikk seg imidlertid jobb på Finnsnes som hun ikke kunne takke nei til. Selv om jeg var skeptisk i begynnelsen, bør jeg kanskje takke henne, for jeg fant fort roen og stortrives, forteller Mads Wallerheim.

Det var kombinasjonen av gode venner, familie, behagelige boligpriser og ikke minst en spektakulær natur som skaper den gode trivselen.

Mange fornøyde kunder

Advokathuset Nord AS har fra første dag satt kundene først. De setter sin ære i å være imøtekommende og tilgjengelig for kundene.

– Det har vært spennende å utfordre det etablerte i Midt-Troms. Vi jobber hver dag for kundene våre, og fornøyde kunder er det sikreste tegnet på at man har lyktes. Vi har derfor også lyktes med å ta en stor markedsandel, og nøkkelen til suksess har vært måten våre ansatte leverer våre produkter på.

Konkret betyr det for eksempel at de ikke slår av telefonen selv om klokka er 16.

– Slagordet vårt er «Vi skal skape verdi for kundene våre», og det er et slagord som både forplikter og som vi blir målt på – og ikke minst som vi måler oss selv etter. Det vi leverer skal være av veldig god kvalitet og til konkurransedyktige priser. Vi stiller derfor store krav til oss selv.

– Våre konkurrenter og de som utfordrer oss, gir oss motivasjon til å bli enda bedre. Vi skal være best i klassen - hver dag. Vi setter oss derfor mål, og når vi når disse, setter vi oss større mål. Det handler om solid innsats, ikke flaks, sier Mads Wallerheim.

– Den lokale kunnskapen er viktig. I tillegg har de ansatte fått en grundig opplæring, og de har fått muligheten til å opparbeide seg solid erfaring på de fleste rettsområder, samt på eiendomsmegling. Samlet sett står vi veldig sterkt med tanke på erfaring.

– Vi mener at den lokale kunnskapen er viktig, og ikke nødvendigvis bare med tanke på geografi. Vi kan sjargongen og forstår folk og samfunnet her. Vi snakker samme språk som kundene våre, og finner fort tonen. Dette skaper trygghet og tillit, sier Mads Wallerheim. 

BOLIG: Eiendomsmegler Thomas Konradsen har lang erfaring og kjenner godt til boligmarkedet i Midt-Troms.  

 

Lokal eiendomsmegler i Midt-Troms

Thomas Konradsen er utdannet eiendomsmegler og bodde mange år i Oslo, før han flyttet til Tromsø og deretter Finnsnes.

Den lokale kunnskapen er spesielt viktig når man driver med eiendomsmegling.

– Det er stor forskjell på Midt-Troms og Oslo, både når det gjelder uskrevne koder og hvor viktig lokalkunnskapen er. For oss er det et betydelig konkurransefortrinn. Vi selger mange hus, og har stor markedskunnskap, forteller Thomas Konradsen.

I tillegg til å ha god oversikt over markedet, kjenner selskapet også til hvem som er på boligjakt.

– Det er et veldig pluss, og gjør at vi også kan tilby god rådgivning.

Verdens beste sted å bo

Thomas Konradsen vokste opp på Finnsnes, men reiste tidlig til Oslo for å studere og så jobbe. Han bodde 15 år i Oslo, før han flyttet til Tromsø. Deretter gikk turen tilbake til Finnsnes.

– Jeg liker fisking og har hund og går på jakt. Når man liker det, må dette være en av verdens beste plasser bo, smiler Thomas.

STOR PORTEFØLJE: Advokathuset Nord har til enhver tid 30-40 boliger til salgs.  

Dyktige folk på laget

Det var Mads Wallerheim som først begynte å tenke på å starte egen bedrift.


– Skal man lykkes, må man ha dyktige folk med seg, og skal man virkelig lykkes, må man ha de beste. Jeg kjente Thomas fra før, så jeg kontaktet ham og presenterte et forslag. Han tok etter hvert tenning på det, og vi var på bølgelengde på hvordan vi ønsket å drifte selskapet, forteller Mads.

Thomas måtte gå noen runder med seg selv, før han slo til.

– Jeg hadde en god jobb i Tromsø, og visste at det var mye jobb å starte for seg selv. Men jeg klarte ikke å si nei.

Mange års erfaring som eiendomsmegler gjorde oppstarten enklere.

– Det er viktig å ha erfaring når man starter opp. Bransjen er svært dynamisk og det er kommet mange nye lover, regler og forskrifter, men prinsippene er de samme. Å selge bolig er en omfattende og krevende prosess. Underveis skal alle parter bli ivaretatt på en optimal måte, samtidig som man skal oppnå det beste resultatet. Da er erfaring og gode råd viktig, sier Thomas.

Kombinerer jus og eiendom

Det er nettopp kombinasjonen av jus og eiendomsmegling som gjør Advokathuset Nord unikt.


– Vi drar veksler på hverandres kunnskap, og er alltid oppdatert uten å måtte koble inn eksterne. Vi har en samlet kompetanse i dette huset som kommer alle våre kunder til gode. Det er ofte at det er behov for juridisk bistand i forbindelse med salg eller kjøpe av eiendom. Dette kan vi derfor håndtere på en effektiv måte, noe som gjør at kundene våre sparer tid, sier Mads.  


– Det er en kjempefordel for kundene våre. Vi kan hjelpe kundene enda bedre enn vi kunne gjort som et rent meglerforetak. Vi utfyller hverandre og er 100 prosent oppdatert til enhver tid. Vårt kontor er like oppdatert på alt fra systemer og løsninger til ulike tilbud som kunden ønsker, på samme nivå som de store kjedene.

– Dette vet vi, siden vi siste året er vi blitt kontaktet av to store landsdekkende kjeder som ønsket at vi skulle bli en del av dem. Dette takket vi nei til, da vi konkluderte med at dette ikke ville bli et like godt tilbud til våre kunder sammenlignet med det som vi allerede tilbyr, forteller Thomas.

Advokathuset Nord opplever at mange av kundene kommer tilbake til dem i forskjellige faser av livet.


– Det er en kjempestor anerkjennelse for vår del, og vi er takknemlig over at kundene kommer tilbake, sier Wallerheim.

NÆRT NATUREN: Begge gründerne av Advokathuset Nord er ivrige jegere og elsker å være ute i naturen.  

 

Trives ute i naturen

Selv om begge gründerne er ivrige jegere, er ikke jegerprøven noe vilkår for ansettelse.


– Våre ansatte liker å være ute i skog og mark, og i bevegelse. For vår egen del blir det dessverre mye mindre jakt enn det burde eller kunne ha vært. Årsaken er at vi har mange kunder, og det er jo en bra ting. Kundene har førsteprioritet. Det er selvvalgt, og vi synes ikke synd på oss selv, ler Mads.

– Fordelen med smarttelefon er at du ikke trenger å sitte på kontoret for å jobbe. Vi logger ikke av, selv om vi er på jakt, forteller Thomas.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.