Burger King Finnsnes
Gå til

HELT SJEF: Maria Esperanza Magallanes har gjort kometkarriere i Burger King – fra deltidsmedarbeider til daglig leder på få år. 

Maria (33) søkte mange jobber uten å få napp. Nå er hun burgersjef på Finnsnes.

Maria Esperanza Magallanes fant kjærligheten da hun kom til Norge som aupair. Å finne en jobb var ikke like enkelt.

Overgangen var stor da Maria Esperanza Magallanes kom til Rossfjord som aupair i 2013. Hun bodde og jobbet hos en familie i to år.

– Mens jeg bodde der, traff jeg en mann og vi ble kjærester og gifta oss i 2015, forteller Maria.

I dag er de blitt en større familie og bor fortsatt i Rossfjord i Senja kommune. De har fått en datter sammen, og i tillegg har mannen en datter fra før.

Lærte seg norsk

Etter giftemålet fikk Maria oppholdstillatelse i Norge og gikk ei stund på voksenopplæringa for å lære seg norsk.

– Mens jeg gikk på skolen begynte jeg å søke på jobber. Jeg har levert søknader til de fleste butikker her i områder, men jeg fikk aldri svar hos noen, forteller Maria.

Hun mener at årsaken var at mange mente at hun som utlending ikke kunne god nok norsk.

Etter ei stund var hun heldig og fikk jobb som renholder én gang i uka. Deretter fikk hun jobb på Clas Ohlsson, før hun endelig i 2016 også fikk tillit hos restauranten Burger King.

SMIL: Det er alltid hyggelig å være gjest hos Maria Esperanza Magallanes. I 2018 ble hun kåret til Årets medarbeider på Amfi Finnsnes.  

 

Årets medarbeider på Amfi Finnsnes

Maria utførte jobben på begge arbeidsplassene så godt at hun i 2018 ble kåret til Årets medarbeider på Amfi Finnsnes. Da daglig leder ved Burger King skulle slutte, søkte Maria på jobben. Den stillingen fikk hun sommeren 2019.

– Utnevnelsen som Årets medarbeider betød mye, og gjorde det enklere for meg å søke på jobben som daglig leder. Jeg har gått gradene. Jeg begynte som deltidsansatt, så forfremmet til skiftleder og til slutt daglig leder, sier Maria som fremdeles står ved grillen og griller hamburgere til gjestene.

– Ja, det er en del av jobben, men jeg har også hele ansvaret for Burger King Finnsnes, sier Maria som har 15 medarbeidere.

LEDER: Maria har utdanning og erfaring fra restaurant i hjemlandet.  

 

Aldri kjedelig på jobb

Det er ikke første gang hun har lederansvar. I hjemlandet jobbet hun også på restaurant, der hun etter fire år som medarbeider ble forfremmet til avdelingsleder. Maria har også utdanning innen hotell- og restaurantfag.

– Jeg har fått en del intern opplæring etter at jeg begynte som daglig leder her på Burger King, men de fleste oppgaver har jeg lært meg selv, ved å jobbe hver dag, forteller hun.

Maria er utrolig glad for at hun fikk muligheten hos Burger King, og selv om noen har tvilt på henne, lar hun alle dystre spådommer gå til skamme.

– Det har gått veldig bra, og det er en spennende og artig jobb. Det er bestandig noe å gjøre, og det har aldri vært kjedelig. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon til andre som ser at det er mulig å få seg en jobb og jobbe seg oppover hvis man står på.

GODT TEAM: Alle medarbeidere på Burger King Finnsnes er opptatt av å følge myndighetenes retningslinjer for smittevern. Det skal være trygt å komme til oss, sier daglig leder Maria Esperanza Magallanes. 

Ekstra utfordringer i koronatiden

Restaurantnæringen har generelt vært hardt rammet av koronapandemien, men burgersjefen på Finnsnes er optimist.

– Vi stengte en måned i mars, men etter at vi åpnet igjen i april har det gått veldig bra. Det har selvfølgelig vært utfordringer, men vi følger koronatiltakene fra myndighetene. Det er trygt å komme til Burger King, forteller Maria.

I restauranten desinfiserer de overflater og det er både håndsprit og håndvask tilgjengelig. De følger 1 metersregelen, og har satt opp skilt både på vegger og gulv.

DIN EGEN MOBIL: Fra sin egen mobil kan gjestene selv bestille og betale for maten de ønsker på Burger King. Det gjør det enkelt å holde avstand, og du slipper berøring på flater der andre kan ha vært. 

 

Enkelt å bestille mat via mobilen

Nå har også Burger King laget en digital løsning slik at du bare med et tastetrykk kan bestille og betale mat. Den fungerer spesielt godt i denne tiden hvor folk skal holde avstand.

– Det er enkelt for kunden å bestille, betale og så hente maten, enten den skal nytes som take-away eller i restauranten. Kunden slipper å stå i kø og kan komme inn hit akkurat når maten er ferdig, sier Maria Esperanza Magallanes som er utrolig godt fornøyd med løsningen. 

Hele den vanlige menyen er tilgjengelig, uansett om du velger flammegrillede burgere, fisk, kylling eller vegetar.

KIOSK: Inne i restauranten står det også selvbetjeningskiosker hvor du kan bestille og betale alt fra menyen. 

 

Trygg betaling

Den nye Burger King-appen gjør også betalingen berøringsfri.

– Det er enkelt og trygt for kunden å bestille og betale via appen. Du kan også gjøre endringer på maten inne i appen, hvis du for eksempel ikke ønsker tomat på burgeren, så kan du fjerne den. Når bestillingen er betalt, får vi den, og så vises det når maten er ferdig. Da kan kunden komme og hente den, forteller Maria.

Mange av de faste kundene har allerede tatt i bruk app-en.

– Hvis folk er på jobb er det helt perfekt å bestille og betale via mobilen. Ofte har man begrenset tid til pause, og da slipper man å bruke pausen til å vente på maten. Mange sender også bestilling mens de sitter i bilen, og så henter de når den er ferdig, sier Burger King-sjefen.

Tjenesten fungerer også i vanlig nettleser på mobil, nettbrett eller datamaskin. Man betaler med bankkort eller kredittkort direkte i tjenesten. Det er også mulig å betale med Vipps.

ARTIG PÅ JOBB: Arbeidsmiljøet er godt og gjengen på Burger King Finnsnes tar velkomment imot alle gjester. Her er Mathias Johansen,Shilan Aldoski og Ria Balili i tillegg til daglig leder Maria Esperanza Magallanes.  

 

Holde god avstand

Burger King på Finnsnes holder til midt i sentrum, og er en populær restaurant med mange gjester.

Hvis du ikke ønsker å bestille via mobilen har også Burger King Finnsnes selvbetjeningskiosker inne i restauranten.

– Begge løsningene gjør at våre gjester kan enkelt holde god avstand til andre mens de bestiller sin meny, forteller Maria.

– Alle vi på Burger King Finnsnes ønsker våre gjester velkommen til et trygt og godt restaurantbesøk. 

Burger King på Finnsnes har åpent mandag til lørdag 11-21, og søndag 12-21.

Klikk her for å sjekke ut Burger King-appen hvor du kan bestille og betale for din burger.


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.