Feel Good Store
Gå til

DRIVER MOTEBUTIKK: Britt Harland (52) har drevet Feel Good Store på Finnsnes siden 2013. Nå er det ett år siden butikken flyttet til nye, og større lokaler.  

Etter ti år i samme bransje bestemte Britt (52) seg for å ta en sjanse. Det har hun aldri angret – og i dag har hun drømmejobben!

Å våge å ta steget ut av komfortsonen, ble avgjørende for Britt Harland, som i dag eier motebutikken Feel Good Store. – Livet kan by på mange muligheter! Å tørre å ta sjanser, kan være uvurderlig, mener hun.

Britt Harland har i nesten sju år eid og drevet motebutikken Feel Good Store på Finnsnes. Selv om hun hele livet har funnet glede i klær og mote, var det slett ikke gitt at det var her hun skulle havne yrkesmessig.

– Selv om min aller første jobb var en sommerjobb i matbutikk, hadde jeg aldri noen plan om å starte egen butikk, forteller Britt.

Startet innen forsikring

52-åringen vokste opp i Rossfjord, og gikk gymnaset i Finnfjordbotn. Den gang hadde hun ingen klar plan for hva hun ønsket å jobbe med i framtida, men hun likte skolearbeid og særlig matematikk.

– Foreldrene mine oppfordret meg til å ta videre utdannelse, og valget falt på et studie innen økonomi, ledelse og markedsføring ved Høyskolen i Harstad.

Etter endt studie og et kort jobbvikariat i Tromsø, fikk Britt etter hvert fast jobb i Gjensidige Forsikring i Harstad.

– Jeg hadde en flott jobb og en super arbeidsgiver, og tenkte at dette kunne jeg nok jobbe med resten av livet!

Ny mulighet

På slutten av 90-tallet flyttet Britt «hjem» til Finnsnes, og fortsatte med forsikringsjobb i Gjensidige. Men så dukket det plutselig opp en ny, og interessant mulighet.

– Jeg hadde det trygt og komfortabelt i jobben min, som jeg hadde vært i i ti år. Nå fikk jeg plutselig mulighet til noe helt annet: å være med i oppstartsfasen av telemarketing-selskapet ProCall, forteller hun.

– Etter mye om og men bestemte jeg meg for å ta steget ut av komfortsonen, og begynte å jobbe som teamleder i selskapet.

STOR PÅ NETT: Hver dag pakkes det varer som sendes til kunder over hele landet. 

Dette ble starten på en både spennende og utviklende periode for Britt – hun ble sulten på å lære nytt, og oppdaget at hun vokste enormt på å våge seg ut i ukjent farvann.

Etter en periode i ProCall gikk hun over til å jobbe som leder i Senja Næringshage med fokus på mindre bedrifter og kvinnelige gründere. Etter det gikk yrkesveien videre til salg og markedsføring av Tromspotet og Art Nor, og så til prosjektledelse for yrkesfag i Karri.

– Jeg skjønte at hvis man bare tør, kan man bli god på mange områder, og at det er viktig å ta i bruk de evnene man har fått. Det er trygt og godt å gjøre det samme, men utrolig lærerikt å tørre å prøve noe nytt!

Butikkdrømmen våkner

Men hvordan går veien fra poteter og yrkesfag, til å bli innehaver av en motebutikk? Jo! Det kan skje helt tilfeldig!

– Seinhøsten 2012 hadde jeg vært på jobbtur i Harstad. På den tiden var det ikke så veldig stort utvalg av spennende merker innen klær og sko på Finnsnes, så jeg handlet ofte når jeg var på reise. På hurtigbåten hjem møtte jeg tilfeldigvis en barndomsvenninne, Ceila Tande, som jeg også hadde jobbet sammen med i ProCall. Vi snakket om hvor imponert vi var over utviklingen i Harstad sentrum – det hadde blitt så flott i torgområdet med fine butikker og godt utvalg.

Samtalen utviklet seg videre til klær, og savnet etter et mer spennende utvalg på Finnsnes.

NETTBUTIKK: Britt bruker mye tid på nettbutikken, som er en viktig del av Feel Good Store.  

 

– Og så sier vi til hverandre: «Skal vi ikke bare starte en butikk med alle de merkene vi savner?».

Verken Britt eller Ceila hadde erfaring med butikkdrift, og de hadde heller aldri tenkt på å jobbe med klær. Men ideen var likevel så fristende, at de bestemte seg for å gi seg selv tid fram til jul med å ta den endelige beslutningen.

– Vi måtte jo ha en forretningsplan, et lokale, finansiering, egenkapital, varer … det var mye som måtte på plass. Rett etter nyttår 2013 hadde vi derimot bestemt oss: det skulle bli butikk!

Feel Good Store blir til

Fra da av gikk det slag i slag med innkjøp av varer, og oppussing av lokalene de fikk leie i Storgata i Finnsnes senter. Åpningsdagen var tidlig blitt bestemt: 25. juli 2013, midt i Finnsnes i Fest-uka.

– Og åpningsdagen ble perfekt på alle måter! Det var nydelig vær, Storgata var proppfull av aktivitet og folk, og vi hadde butikken full av damer i alle aldre. Ordføreren holdt tale for oss, og vi hadde solid omsetning hele den første uka. Det var virkelig starten vi trengte på eventyret vårt, minnes Britt.

Mye har skjedd for Feel Good Store siden åpningsdagen for seks og et halvt år siden - de har både etablert en populær nettbutikk og arrangert en rekke populære events. For et par år siden besluttet også Ceila seg for å trekke seg ut av butikken, for å heller satse for fullt innen læreryrket. Da kjøpte Britt henne ut, og eier nå butikken alene.

KUNDER: Britt synes hun har verdens beste jobb, og setter stor pris på alle kundene sine. 

 

Plass til å vokse

Og ikke minst: for ett år siden kunne butikken re-åpne i nye, og nesten tre ganger så store lokaler, som endelig ga dem den plassen de trengte.

– Vi forsto relativt raskt etter oppstarten at vi hadde for liten plass – kun 80 kvadratmeter og et bittelite lager. Vi ville veldig gjerne bli i Finnsnes senter, men så at vi holdt på å vokse ut av lokalene våre, forteller Britt.

Løsningen kom da banken besluttet å flytte fra senteret.

– Da fikk vi den muligheten vi trengte, og kunne utvide til 215 kvadratmeter, og det var helt avgjørende for at vi skulle kunne vokse videre.

Åpning i nye lokaler

21. februar 2019 kunne Britt åpne dørene til drømmebutikken sin: nå hadde hun stor og åpen butikkflate, nytt interiør, et romslig lager og plass til et enda bredere vareutvalg.

Og det nye lokalet skulle vise seg å ha enorm betydning for butikken – i 2019 økte omsetningen med rundt 30 prosent, og nå omsetter Feel Good Store for over 10 millioner eks. mva i året.

FEIRER PÅ FREDAG: Feel Good Store-eier Britt Harland, og ass. butikksjef Therese Kristoffersen gleder seg til å feire ett år i nye lokaler. 

– 21. februar vil vi gjerne feire at vi har vært i de nye lokalene i et år, og at 2019 har gått spesielt bra! Derfor byr vi på kake, gaver til kundene og gode tilbud. Vi ønsker å feire kundene våre, som både handler hos oss og støtter oss – de er helt fantastiske, sier Britt.

– Jeg har alltid vært opptatt av at det skal lønne seg å handle lokalt, og derfor har vi fra første stund hatt stort fokus på fordelsprogrammet vårt. Programmet gjør at kunder som handler i butikken kan få inntil 20% rabatt på annethvert kjøp. I tillegg har vi god erfaring med sosiale events, blant annet Ladies Night, som har blitt en stor suksess. Slik blir vi også enda bedre kjent med kundene våre, mener hun.

Kundene skal feel good

Men selv om Feel Good Store har gjennomgått store endringer de siste årene, er grunnideen fortsatt den samme: en butikk som skal få kundene til å føle seg bra – både i butikken, og når de kommer hjem med varene sine.

– Å få jobbe med mennesker hver dag er utrolig spennende! Og at jeg i tillegg får bruke utdannelsen min, all erfaringen og den kreative siden av meg, ja, det gjør jo at jeg har drømmejobben, mener Britt.

– Livet kan by på mange muligheter – man må bare våge å trå utenfor det trygge og komfortable, og utforske nye sider av seg selv. For plutselig oppdager man at man gjør noe som er enda mer givende enn det man gjorde før!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.