Totalleverandør i Midt-Troms

Bakkehaug Bil AS i Sørreisa er en av de største leverandørene av komplett bilservice i hele Midt-Troms.

- God service står i høysetet hos oss, og da er det naturligvis mange elementer som spiller inn, sier verksmester Ove Johnny Lund mens han stolt viser fram bedriftens karosseriverksted.

Han har jobbet i bedriften i 34 år, og som verksmester de siste 25 årene.

– Bruksskader i bilens karosseri er nesten ikke til å unngå. Når kunder kommer innom for å ta service på bilene sine, ber de oss ofte om å rette opp skader i bilens karosseri samtidig. Det er en komplett service vi tilbyr, som gjør det enkelt for kundene, sier Ove Johnny mens han finner fram en fargeskanner.

Ove Johnny Lund finner bilens farge ved hjelp av en fargeskanner.  Foto: Marita Harvey

– Utstyret vi har å jobbe med er topp, her mangler vi aldri noe, sier han fornøyd. Med denne fargeskanneren har de mulighet til å finne nøyaktig farge på bilen, for videre å kunne lakke bilen i et av deres to lakkeringsrom. Fargene blander de selv, og har imponerende over 5 millioner farger å velge mellom. –Vi tar også i mot alle bilmerker, og jobber tett opp mot de tre største forsikringsselskapene i Norge, forteller Ove Johnny.

De går høysesongen i møte, og Ove Johnny forteller at uhellet oftest er ute på vinterstid.

– Vi er rustet med store, ryddige lokaler til både karosseri- og mekanisk arbeid. Her jobber vi raskt med moderne utstyr, og kan ta i mot mange reparasjoner i uka, forteller Ove Johnny ivrig og skryter av sine overordnede:

- Vi som jobber her føler oss godt ivaretatt av ledelsen. Vi mangler aldri noe, og arbeidsmiljøet er upåklagelig!

Bakkehaug Bil AS stiller også med leiebil til alle som har bilen på verksted.

- Det må imidlertid avtales på forhånd, sier Ove Johnny. Bak seg har han lang erfaring og spisskompetanse i bransjen. Siden 1998 har takstvurderinger også vært en stor del av jobben, og med sin lange erfaring på huset har han blitt alles ”go to”-mann og et kjent fjes blant alle kundene.

Les også: FM-nettet legges ned i desember

Merkeverksted for Mazda og Hyundai

Bakkehaug Bil AS er forhandler av bilmerkene Mazda og Hyundai, og er stolte av å kunne tilby service og vedlikehold av merkene de fører.

- Bilene leveres fullspekket av den nyeste teknologien som er på markedet, da er det viktig at vi som komplett leverandør av bilservice også kan foreta servicer og vedlikehold av bilene vi fører, sier ettermarkedssjef Atle Bakkehaug.

Les også: Plug in-hybrid eller SUV?

På det mekaniske verkstedet bruker de original olje utviklet spesielt for Mazda og Hyundai.

- Når vi foretar service av bilene, oppdaterer og oppgraderer vi også bilenes programvarer, forteller han videre.

Som medlem av MECA-kjeden tar de i mot alle bilmerker for reparasjon og service.

- God dialog med våre kunder er noe vi etterstreber for å kunne gi gode og riktige veiledninger for reparasjon av kundenes biler. Med å være en av Norges første forhandlere av Mazda fra 1972 og Hyundai fra 1993 har vi lang erfaring med våre merker, avslutter Atle.

Reparasjon av karosseriskade.   Foto: Marita Harvey

Dekkskifte

Med vinteren i anmarsj, har det mekaniske verkstedet allerede begynt å merke trykket. –Kunder kommer innom for å legge om til vinterdekk og sjekke batterier slik at de står godt rustet til det første snøfallet kommer, sier Marius Fredriksen som er styrer av delelageret. De tilbyr dekkhotell med full pakke.

– Vi foretar en grundig sjekk av dekkene. Når det gjelder vinterdekk kan det være vanskelig å se på dekket om det burde skiftes. Piggene må være intakte, og mønsterdybden må naturligvis ikke være under 3 mm. Men etter 3-4 sesonger blir også gummien hardere, og kvaliteten dårligere. Dette kan være vanskelig å se, så vi anbefaler at folk kommer innom for å sjekke dekkene sine, forteller Marius og fortsetter:

- Inngående i dekkhotell-pakken sjekker vi dekkene, skifter de, gir de en rens og oppbevarer de trygt til neste sesong. Det er jo ikke alle som har plass til å oppbevare de hjemme. Og skulle man trenge nye dekk, tilbyr Bakkehaug Bil AS konkurransedyktige priser fra Nokian, Continental, Yokohama, Michelin og Hankook m. fl. 

Ettermarkedssjef Atle Bakkehaug er opptatt av å holde en god dialog med kundene.  Foto: Morten Bakkehaug

Høysesong for motorvarmere

- Vi merker at kundene forbereder seg til minusgrader. Motorvarmere går det mye av om dagen! sier Marius.

- Siste skrik er DEFA Link som styres via en app på mobilen. Den kan tidsstyres slik at bilen er oppvarmet til man kjører på jobb om morgenen. I tillegg har den GPS Tracking som gjør at man hele tiden kan se hvor bilen befinner seg, forteller han entusiastisk.

I tillegg til at motorvarmere forlenger motorens levetid, vil DEFA Link kunne gi deg billigere bilforsikring på grunn av dens sporingsfunksjon.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.