Annonse fra Bil i Nord
Gå til

På dekkhotellet «sover» dekkene i en kald seng på et mørkt rom, og får samtidig den nødvendige pleien. 

Stadig flere sjekker inn på dette hotellet

Mindre oppbevaringsplass og større dekk gjør dekkhotell stadig mer populært.  

 

September har vært solrik og varm, men fristen for å legge om til vinterdekk nærmer seg med stormskritt. I Nord-Norge kan du legge om til vinterdekk med eller uten pigg 15. oktober.

Men hvor skal du gjøre av sommerdekkene? For mange er det både enkelt, lettvint og trygt å sjekke dekkene inn på et dekkhotell for lagring.

– Dekkhotell er enkelt og greit, spesielt hvis du bor i leilighet og ikke har stor plass i garasjen eller boden, sier leder for delelager Vibeke Østgaard hos Bil i Nord Finnsnes.

– Du trenger ikke å ha kjøpt bil eller dekk hos Bil i Nord for å kunne sjekke inn på vårt dekkhotell, sier Jørn-Kristian Danielsen og Vibeke Østgaard. 

Riktig utstyr til dekkskiftet

I tillegg til at dekkene blir oppbevart, slipper du å skifte dekkene selv. Derimot får profesjonelle ta hånd om dekkomleggingen.

Dekkene blir både rengjort og kontrollert, og oppbevart i riktig temperatur. Det eneste du må huske på er å bestille tid og levere bilen.Mens dekkene skiftes kan du sette deg i pausekroken hos oss og få servert kaffe og noe å bite på.

– Dekkhotell er ikke bare eldre folk eller folk som bor i leiligheter. Stadig flere kjører SUV-er, med store dekk som krever kraftig utstyr. Du må ha en kraftig jekk for å heve en SUV, sier Østgaard.

Les også: 6 gode tips til deg som skal skifte dekk

Et dekkskifte utført av profesjonelle tar vanligvis en halv time. Da er du sikker på at dekkene blir montert riktig og at lufttrykket er korrekt.  

Trygt å kjøre

Hun mener det er positivt for trafikksikkerheten at stadig flere bruker dekkhotell.

– Vi går over alle dekk og ser på mønsterdybde og ser etter eventuelle skader og slitasje. Dersom dekket nærmer seg minste lovlige dekkmønster, varsler vi kunden i god tid og anbefaler kjøp av nye dekk. På den måten er det færre som kjører rundt med dekk som burde vært byttet for lengst.

Når du skifter dekkene, bør du sjekke om de er slitte.  

 

I tillegg er rengjøring av dekk og felger viktig for hjulenes holdbarhet.

Kravet til mønsterdybden på vinterdekk er 3 mm, dersom du begynner å nærme seg, bør du vurdere å skifte. Statens vegvesen og NAF anbefaler 5 mm.

– Det er en billig forsikring å skifte til nye dekk litt for tidlig, enn litt for sent, sier Østgaard.

Ønsker du å lagre dekkene dine på et dekkhotell. Klikk her for å få et godt tilbud fra Bil i Nord.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.