Annonse fra SMAK - NORDNORSK MATFESTIVAL
Gå til

Slik blir SMAK for de minste

Christer Johnsgård – kjent fra barne-TV og fotball – skal sparke i gang Barnas SMAK i Tromsø, og både underholde og lære bort underveis. Årets tema er smaker fra havet.

Barna i SMAK-lavvoen som settes opp på Stortorget, midt i Tromsø sentrum. Mellom klokken 10 og 15 er det åpent for at barn og unge kan komme inn for å smake på mat fra havet, lære om mat og lage mat selv.

– Norsk Hval kommer til SMAK-lavvoen og byr på både grillet og rå hval, så dette er noe for tøffe unger, sier Elise Hammari og Mona Hassfjord i SMAK-festivalen.

Teater med smaksprøver

I løpet av dagen spilles forestillingen ”TYGG” av Haugen Produksjoner to ganger. Dette er en interaktiv forestilling med dans og tale, der også publikum får smake på mat underveis.

– Christer Johnsgård, kjent fra barne-TV og fotball, er barnas festivalsjef under SMAK-festivalen, og skal blant annet gjøre den offisielle åpninga. Sammen med dyktige kokker og frivillige vil han være med å overraske og glede ungene gjennom dagen, forteller Hammari.

Hun gleder seg spesielt til den fordums populære aktiviteten i barnebursdager, nemlig innendørs fisking, og håper det blir lang kø foran fiskestanga.

– Her kan du lure på hva som kan komme opp av havet, ler hun. 

Breivika videregående skoles kokkeelever har mat som ungene kan være med å lage selv, mens Mack kommer med mystiske smaksprøver for alle som har lyst til å gjette.

– Det blir også blindtesting av ulike smaker fra både land og vann, så her er det bare å glede seg, sier Hammari.

Filmvisning: Tungeskjærerne

For de litt eldre barna blir det også filmvisning på Verdensteatret i samarbeid med Barnefilmklubben. Her vises dokumentaren Tungeskjærerne klokken 13. Filmen er gratis og det gjelder å være først til mølla. Maks en voksen per familie ved stor pågang.

– Tungeskjærerne handler om 9-årige Ylva fra Oslo som reiser på besøk til søskenbarnet Tobias (10) som bor på Myre i Vesterålen. Hun får være med ham på jobb og prøver å skjære torsketunger for første gang.

Og i tillegg til alt dette blir det flere aktiviteter for de minste, og alt er gratis!

– Barnas SMAK ordner også med barnevognparkering i Lavvoen, og KulturHuset stiller med toalettfasiliteter for de som har smakt for mye brus. Så her er det bare å ta med familien og tilbring hele lørdag formiddag på Stortorget, avslutter Elise Hammari.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Folkebladets redaksjon, men av Folkebladets markedsavdeling.

Folkebladet er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på folkebladet.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.