Tromsø-løperens vanvittige prestasjon: Vant verdenscuprenn

Erik Valnes og Sindre Bjørnestad Skar vant teamsprinten i tyske Dresden.

Erik Valnes på pallen lørdag. Søndag vant han teamsprinten.  Foto: PHILIPP BREM / GEPA PICTURES

langrenn

Valnes følger dermed opp gårsdagens tredjeplass i den normale sprinten. Team Nord-Norge-løperen fra Sørreisa, og bosatt i Tromsø, har dermed hatt en kanonhelg i Tyskland, og har med prestasjonene gått rett inn diskusjonen om en VM-plass i Seefeld i februar.

På dagens teamsprint gikk duoen Valnes og Skar 1,6 kilometer tre ganger hver. Da Valnes sendte Skar ut på den siste etappen var det helt jevnt i teten. Men Skar viste seg suveren og vant i overlegen stil foran Norges andrelag.

Trener på Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, var imponert over det eleven hans leverte i bysprinten i Dresden lørdag da han ble nummer tre. Tidligere hadde Valnes aldri gått bedre enn en kvartfinale i verdenscupen.

– Det han gjør i kvart og semi er ekstremt bra. Da viser han det jeg har sagt, at på gode dager er han helt der oppe. Den roen og de taktiske egenskapene han viser, og den sinnssykt høye toppfarta hvor han akselererer seg fort frem på korte områder. Skikkelig bra, skryter treneren.

Han mener det er viktig at Valnes tok sjansen han nå fikk i verdenscupen.

– Det er mange som er god bak der, som kan slå gjennom, så man må ta sjansen når man får den. Hvis ikke blir man fort byttet ut med andre, sier Skogstad.

Diskusjonen om Valnes kan være en kandidat til Norges lag på skøytesprinten under VM i Seefeld i februar. Det er ikke noe han selv har tro på i alle fall.

– Nei, jeg tror ikke det. Det er for mange andre som har prestert, sa 22-åringen Til Folkebladet etter lørdagens renn.

– NM-sprinten kan fort bli nøkkelen i så fall?

– Ja, det blir fort det. Men fortsatt, da må jeg nok overgå meg selv, svarte Valnes da.

Trener Skogstad tror også Valnes må gjøre det sterkt på NM-sprinten om et VM-uttak skal skje.

– Da må man gå fort i NM. Gjør han det kanskje han får gå i Lahti helga etterpå. De som går der er aktuell for VM. Det er hardt og brutalt, men det er NM som gjelder, sa Skogstad til Folkebladet.

– Løpet forrige helg var viktigere sånn sett (seieren i Skandinavisk Cup), fordi dette ikke var et uttalt kvalikkrenn. Dette betydde sånn sett ikke så mye i den diskusjonen, men det kan jo åpne seg muligheten for flere sjanser. De følger med på Erik og har sansen for han, sier treneren.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

langrenn