Sundby tar grep etter skuffelsen: – Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer

Martin Johnsrud Sundby forandrer planene og reiser hjem.

Forbannet: Martin Johnsrud Sundby var tydelig frustrert etter lørdagens 15 kilometer fristil. Her etter forrige ukes intervallstart 15 kilometer fristil.   Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY

langrenn

Martin Johnsrud Sundby skuffet stort i lørdagens 15 kilometer fristil. Langrennsløperen endte løpet på en 12.plass, like bak Johannes Høsflot Klæbo som endte på 10.plass.

Sundby ble deretter straffet for å ha tjuvstartet rennet. Straffen er på 15 sekunder ekstra sekunder til søndagens jaktstart. Det irriterte den norske langrennsstjernen.

33-åringen gikk rett forbi et samlet pressekorps etter rennet og stakk til skogs.

Senere på kvelden sier han til NRK at han har en kropp som ikke svarer slik han vil. Sesongen har så langt vært skuffende for 33-åringen, og nå innser han at han må gjøre noe.

– Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer over lengre tid i en OL-sesong, så nå må jeg over på en ny plan, sier Sundby til NRK.

Egentlig skulle han bruke jula i Davos, men etter morgendagens jaktstart reiser han i stedet hjem for en helsesjekk.

– Jeg må se om ting er som det skal. Jeg skal sjekke om jeg har hatt sykdom i kroppen, sier han til NRK, og forteller at han skal ta en rutinesjekk med blodprøver og fysiske tester.

Han sier at han er langt unna der han vil være, men vet ikke hvorfor han ikke føler at ting stemmer. Det kan bli aktuelt å stå over Tour de ski rundt nyttår.

Lørdagens 12. plass gjør at Sundby starter øvelsen hele 57 sekunder bak Simen Hegstad Krüger som vant løpet med tiden 29.58.8.

Sundby står foreløpig uten verdenscupseier denne sesongen. Han slet med sykdom i forrige uke. Landslagstreneren forteller at det har plaget utøveren lengre enn først antatt, og at magesjauen satt i litt lenger enn de trodde.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

langrenn