Northugs trener om vrakingen: – Dette var kjedelig

Petter Northug har ant i en uke at Tour de Ski kom til å gå uten ham.

Petter Northug ønsket å gå Tour de Ski, men landslagsledelsen har ikke funnet plass til ham på årets lag.   Foto: NTBscanpix / NTB scanpix

langrenn

Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Emil Iversen er tatt ut til Tour de Ski, men Petter Northug er ikke blant Vidar Løfshus´ utvalgte. Johannes Høsflot Klæbo står over konkurransen.

– Dette var kjedelig. Petter har sagt hva han ønsker, men har ikke blitt hørt, sier Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

– Hva er begrunnelsen for at han ikke får gå?

– Det sportslige er lagt til grunn. Det er også en mindre kvote med løpere og hard kamp om plassene, sier Kveen som ikke vil kommentere uttaket av de andre løperne.

Hatt en anelse om reserveplass

– Nå har ikke Petter noe annet valg enn å stå på videre. Jeg synes han virker å være på riktig vei.

Kveen forteller at de har ant at Tour de Ski kunne komme til å gå uten Northug i ei lita uke.

– Vi har nok hatt en indikasjon på det den siste uka at det lå an til at han var reserve.

– Hva blir planen nå?

– Han har en invitasjon om å dra til Davos som første reserve. Det kan bli en løsning, sier Kveen om beslutningen som vil bli tatt snart og senest innen julaften.

Uttak til Tour de Ski langrenn

Norges Skiforbund har tatt ut følgende utøvere til Tour de Ski i langrenn 30. desember til 7. januar:

Menn:

Martin Johnsrud Sundby (Røa), Hans Christer Holund (Lyn), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen), Finn-Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Niklas Dyrhaug (Tydal), Emil Iversen (Varden Meråker), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger).

Kvinner:

Mari Eide (Øystre Slidre), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Thea Krokan Murud (Søre Ål), Ragnhild Haga (Åsen), Kathrine Harsem (Varden Meråker), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Silje Øyre Slind (Oppdal), Heidi Weng (Bul), Tiril Udnæs Weng (BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik).

(©NTB)

Stig Rune Kveen har ikke sett Petter Northug prestere i konkurranse så langt i sesongen. Nå går Tour de Ski av stabelen uten Northug.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

For å bli tatt ut til Tour de Ski, må løperne bli vurdert til å ha mulighet for god sammenlagtplassering eller topp-plassering i enkeltrenn. Norge har en kvote på ti utøvere per kjønn med en grunnkvote på seks løpere. De øvrige må være fire løpere som er topp 20 i WC sprint, verdenscupleder eller leder av Skandinavisk Cup.

De neste aktuelle konkurransene for Petter Northug til å vise seg aktuell for OL i februar er Scancup, NM på Vang, samt verdenscuphelgene i Dredsen og Planica.

23. januar blir de siste OL-utøverne tatt ut.