Klæbo reiser fra Sverige - må til sykehus

Johannes Høsflot Klæbo må undersøke fingerbruddet på St. Olavs hospital i Trondheim.

Johannes Høsflot Klæbo reiser fra Östersund til Trondheim søndag ettermiddag for å sjekke fingerbruddet.   Foto: Rune Petter Ness

vintersport

ÖSTERSUND: Klokken 16.13 kom beskjeden fra Det internasjonale skiforbundet om at Johannes Høsflot Klæbo må sjekke fingeren sin på sykehuset i Trondheim.

Klæbo gikk inn til en 25.-plass på den klassiske jaktstarten en drøy time tidligere. Da gikk han uten skinne. I stedet hadde han valgt å teipe fingrene.

Klæbo må sjekke en trøblete finger.   Foto: Rune Petter Ness

Får bruke bil

I Ski Tour 2020 må løperne bruke tog som transportmiddel, men juryen har gitt skistjernen lov til å reise til Trondheim med bil. Han får også kjøre tilbake til Åre med privattransport for å delta på tirsdagens sprint.

Rett etter målgang svarte det norske lagets lege, Ove Feragen, dette til Adresseavisen på spørsmål om hva som var den videre planen for oppfølging av Klæbo:

– Han har hatt god oppfølging med ortoped på St Olavs Hospital. Det handler om hvordan det kjennes ut, og så har det vært billeddiagnostikk i forkant. Jeg vet ikke om det er aktuelt med nye bilder, sa Feragen.

Søndag ettermiddag reiser altså Klæbo til ekstra sjekk for fingeren.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

vintersport