Japan skrev hopphistorie da det norske laget skuffet

Tidenes første lagkonkurranse i hopp for kvinner ble avholdt.

Maren Lundby og Norge skuffet i lørdagens lagkonkurranse.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Japan tok en suveren seier i den første lagkonkurransen i hopp for kvinner lørdag. Norge ble nummer sju.

Norge med Anna Odine Strøm (80 og 87 meter), Thea Sofie Kleven (78,5-87,5), Silje Opseth (89–93) og Maren Lundby (109–102) tok sjuendeplassen med totalt 798,3 poeng.

Yuki Ito, Kaori Iwabuchi, Yuka Seto og Sara Takanashi på det japanske laget var i en klasse for seg. De vant med 956 poeng.

De kunne fått konkurranse fra hjemmenasjonen Tysland, men et stygt fra fall av Svenja Würth i 1. omgang ødela. Skiene tok tak i nysnøen for Würth, og ukontrollert traff hun veggen som skiller bakken og tribunen i overgangen til sletta.

Hun ble båret ut av bakken på båre, men var under bevissthet og kunne bevege armene. Med det tyske fallet var det Russland som fulgte nærmest Japan med 863,7 poeng. Frankrike ble nummer tre med 846,4 poeng

Norge var på niendeplass etter tre hoppere, men ankerkvinnen Lundby landet på 109 meter. Med 394,1 poeng lå Norge på sjuendeplassen etter første omgang. Etter to omganger klarte ikke de norske jentene å avansere.

(©NTB)

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

vintersport