Ny helsvart norsk dag da Tyskland vant VM-stafetten

De norske skiskytterkvinnene mislyktes totalt på VM-stafetten i Hochfilzen. Det ble bare 11.-plass. Favoritten Tyskland vant foran Ukraina og Frankrike.

Tiril Eckhoff måtte ut i strafferunde på fredagens VM-stafett i Østerrike. Foto: Berit Roald / NTB scanpix  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

skiskyting

Norge var regjerende verdensmester på stafett, men de norske skiskytterne fikk det ikke til å stemme i de østerrikske løypene. Blant annet måtte Tiril Eckhoff ut i strafferunde på stående skyting. Eckhoff, som gikk tredje etappe for Norge, var naturlig nok skuffet etterpå.

– Jeg prøvde alt jeg kunne, men jeg fikk skikkelig skjelven på stående. Jævlig dritt. Man må skyte bra, skal man holde følge her. Jeg beklager dette. Det var ikke med vilje, sa hun til NRK.

Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier gikk for det tyske vinnerlaget i fredagens renn.

Svak start

Kaia Wøien Nicolaisen åpnet stafetten for Norge. Hun klarte seg med ett ekstraskudd på første liggende, men i sporet gikk det veldig tungt. Nicolaisen skjøt fullt på stående skyting, men det gikk i enda større grad i sirup på sisterunden hennes. Hun vekslet på 18.-plass, 1.23,4 bak ledende Frankrike

– En veldig dårlig dag i sporet for Kaia Wøien Nicolaisen, konstaterte Andreas Stabrun Smith og Torgeir Bjørn i NRKs kommentatorboks.

– Det var tungt, må bare beklage at jeg ikke er i form. Ikke noe gøy å gå. Jeg håper ikke jeg har ødelagt altfor mye, sa Nicolaisen til statskanalen.

Hilde Fenne, som gikk andreetappen, skjøt fullt hus på første. På stående skyting ble det to ekstraskudd. Hun vekslet også langt bak.

Eckhoff rask

Tiril Eckhoff åpnet sterkt i sporet på tredjeetappen. Hun skjøt fullt hus på liggende, og da så det ut til at Norge kunne ha håp om medalje. På stående ble det fiasko. Eckhoff skjøt på seg strafferunde.

Marte Olsbu åpnet med fullt hus på første skyting på sisteetappen, men hun kunne ikke berge en god plassering. På stående ble det to ekstraskudd.

På sisterunden ble det gullkamp mellom Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Frankrike og Italia. Den kampen vant ankerkvinne Dahlmeier og Tyskland.

(©NTB)