Hangeland er vår mann!

Viking hadde et syv timer langt styremøte i går, men styreleder Charlie Granfelt har intet nytt å komme med. Da må det være lov til å spekulere.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.  Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

meninger

Den meste spennende spekulasjonen finner vi på TV 2 Sporten. Der mener de å vite at Brede Hangeland kan være aktuell for en lederstilling i Viking.

Denne nyheten kommer dagen etter at vi kunne lese at Hangeland gjerne ville bli i Crystal Palace. Det er ryktebørsenes tid, og vi kan nok feste like stor lit til disse nyhetene som at Pirlo er aktuell for Levanger eller Blatter blir ny manager i Newcastle.

Hangeland er likevel en meget spennende kandidat når lederkabalen skal legges i Viking. Både stillingen som sportsdirektør og utviklingssjef bør være midt i blinken for vår tidligere landslagskaptein.

Brede Hangelands opphold i Premier League kan gå mot slutten. Her fra pausen av landskampen mot Italia i september, da Hangeland ble hedret av NFF.  Foto: NTB SCANPIX

Hangeland er svært opptatt av spillerutvikling, er involvert i Statoils talentakademi og vil være en kjemperessurs for klubben. Jeg har selv hatt gleden av å spise lunsj med Brede på Fulhams treningsfelt, og han etterlater et meget solid inntrykk. Brede Hangeland må være en av de mest oppegående fotballspillerne i Kongeriket. Signalene fra Crystal Palace virker litt vage, og jeg er 100% sikker på at Brede ikke er en type som klamrer seg til en fortsatt spillerkarriere. Han har selv sagt at han ønsker en utfordring, og har takket nei til lukrative tilbud fra India og andre tilsvarende ligaer med mer penger enn kvalitet.

Får Viking Hangeland hjem til en eller annen lederstilling vil det bety et stort løft for klubben. Så spørs det om han også er aktuell som spiller? Det handler først og fremst om han er motivert for å bytte ut Selhurst Park og Old Trafford med Viking stadion og Color Line Stadion.

Mange utenlandsproffer har kommet tilbake, og funnet overgangen tung. Forhenværende sportsdirektør og nåværende styremedlem Egil Østenstad er en av dem som klarte den overgangen. Andre har sunket uten spor.

Som midtstopper kan Hangeland ha flere år igjen som spiller, men det kanskje som leder vi vil ha størst nytte av hans kvaliteter?

Nå gjenstår det å se om det er noe hold i disse historiene. Som sagt avholdt Viking et syv timer langt styremøte i går. Nyhetene som kom ut av det møtet var lik null. Intet nytt om hvilke grep styret vil gjøre i driften, intet nytt om hvilke spillere som får fornyet kontrakt og ingenting om fremtiden til Kjell Jonevret.

Jeg forstår at slike ting må behandler på en ryddig måte, men vi som står utenfor styrerommet vil så gjerne ha noen håndfaste og positive nyheter. Veldig snart.

Hva mener du? Hangeland – leder eller spiller? Eller begge deler?