Gi fjerdedommeren en skjerm

BLOGG: Lars Tjærnås slår et slag for videodømming etter at feil Arsenal-spiller ble utvist.

Kommunikasjonen med fjerdedommeren forhindret ikke at Andre Marriner begikk en brøler lørdag.  Foto: REUTERS, Eddie Keogh

meninger

For en vakker idrett vi er glad i, mange av oss. Å oppleve en kamp som Cardiff-Liverpool fra tribunen gjør at jeg føler meg ti år yngre, og ikke så lite oppløftet. Det er mye moro i dårlig forsvarsspill, enda mer moro i blendende angrepsspill. Kampen inneholdt nok av begge deler.Dessverre inneholdt den også en episode som Ole Gunnar Solskjær var opptatt av etter kampen. Det er til å forstå. Luiz Suarez sendte to av hjemmelagets spillere "i canvasen" med velrettede treff på ballen med to sekunders mellomrom. Resultat: Behandling av begge, og beordret på sidelinja der de hjelpeløse var vitner til at Martin Skrtl headet Liverpool opp i 3-2 mot Cardiffs ni mann.

Solskjær var ikke sint på dommeren. Han var oppgitt over regelen, og mangel på sunn fornuft.

Denne regelen kom som et resultat av at spillere , og enkelte trenere, gjorde den nødvendig. Det er viktig å huske på. Det ble litt for fristende å rulle rundt og markere at tilværelsen som frisk og rask utøver var lysår unna for mange som ville drøye tid.

Konsekvensen for å få bukt med dette var å la laget bli straffet ved at de måtte kjøle seg ned på linja til neste stopp i spillet, eller til dommeren vinket dem inn. Det siste er unntak.

Dette fungerer stort sett greit. I dag gjorde det det ikke. Det var åpenbart ingen grunn for de to til å filme. De skulle forsvare en corner, og alle kunne se at de ble truffet av to særdeles vel utførte treff fra en som skyter hardt. Den ene ble truffet i hodet, den andre der det gjør aller mest vondt for halvparten av jordens befolkning.

Altså spør jeg om det er mulig å la dommeren bruke skjønn og sunn fornuft i større grad. Som jeg har spurt om med regelen som jeg misliker kanskje aller mest, den med automatisk rødt kort for å hindre målsjanse.

Han bruker det jo allerede. Hvis keeperen hadde vært skadet hadde han selvsagt fått komme inn igjen. Eller sagt på en annen måte. De hadde ventet med å spille til han var klar.

Her er jeg ikke bastant. Det er jeg derimot på det jeg så i Chelsea-Arsenal. At både dommer og assistent greier å utvise feil spiller er ubegripelig slett slik situasjonen var. Det kan likevel skje. Men hvorfor i all verden kan ikke fjerdedommeren ha en skjerm slik at han kan oppklare den situasjonen i løpet av tre sekunder?

Å se Andre Marriner rusle rundt i villrede mens han kommuniserer med sine assistenter og fjerdedommer før han vifter med det røde kortet til feil mann er "helt 1963".

2014 har vi både sendt folk til månen og funnet opp teknologi som gjør at dette aldri skal skje. Kanskje rekker han ikke å "arrestere" en av trenerne som har tråkket på en stiplet linje i teknisk sone. Det lever verden greit med.

Verden lever nok med et feil rødt kort også. Men det er unødvendig.

Derfor: Utstyr fjerdedommer med skjerm å se på. Nå. Og utstyr dommerne med lov til å vise noe mer skjønn på regelen om å sende folk etter skade. Om ikke nå, så snart.

Enig med meg?