Eirik Brandsdal legger opp som langrennsløper

Det bekrefter han på egen Instagram-konto.

Eirik Brandsdal legger skiene på hyllen. Her er han avbildet fra da han endte på pallen under verdenscupsprinten i Konnerud nylig.  Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

langrenn

– Det blir en ny hverdag når jeg ikke lenger skal bruke alle mine krefter på å bli best mulig på ski. Jeg har gruet meg til denne dagen. Allikevel føles det riktig å ha tatt denne avgjørelsen, skriver Brandsdal (33), og fortsetter:

– Jeg har stort sett alltid vært sulten på å bli bedre. Nå kjenner jeg ikke på den samme sulten, og da synes jeg yngre krefter fortjener å få slippe til.

33-åringen avslutter karrieren med ni verdenscupseirer, samt fire NM-gull.

Han skriver videre at langrenn blir ubetydelig i disse koronatider, men er likevel glad for en flott avslutning på karrieren med tredjeplass på sprinten på Konnerud.

– I tiden fremover kommer jeg fortsatt til å trene mye. Utover det gleder jeg meg til å ta fatt på nye utfordringer, hvor en av dem er å fullføre siste studieår innenfor industriell økonomi, skriver Brandsdal.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

langrenn