Avlyser verdenscupløp i langrenn

Verdenscupløp i USA og Canada blir avlyst.

Verdenscupløpet i Minneapolis avlyses. Her fra forrige helgs renn i Holmenkollen, som gikk uten publikum.  Foto: Annika Byrde

langrenn

Verdenscupløpet i langrenn i Minneapolis 17. mars avlyses på grunn av utbruddet av koronaviruset, melder det internasjonale skiforbundet torsdag morgen. Kvinner og menn skulle gått sprint.

USA har innført reiserestriksjoner, blant annet stanses all flytrafikk fra Europa, og dette gjør at løpene i Minneapolis ikke blir noe av.

– Vi følger føringer fra nasjonale og regionale helsemyndigheter, heter det i meldingen.

Også verdenscupen i Canmore (Canada) 20.-22. mars er avlyst.

Mens konkurransene i Minneapolis og Canmore avlyses, er det bestemt at løpene i Quebec (Canada) kommende helg går som planlagt. Dette blir derfor siste verdenscuprenn denne sesongen.

Norge skulle sende 17 utøvere til USA og Canada, men tirsdag kom beskjeden om at ingen skulle reise.

– Vi har et ansvar for å prioritere helse framfor prestasjon med tanke på risiko og spredning av viruset, sa Torbjørn Skogstad i skiforbundets langrennskomité.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

langrenn