Skal Viking nå budsjettmålet må sannsynligvis trener Kjell Jonevret se flere spille forlate troppen. Skal Viking nå budsjettmålet må sannsynligvis trener Kjell Jonevret se flere spille forlate troppen.

Viking må selge mer

For at Viking skal nå budsjettmålet sitt, er det avhengig av å hente inn mer penger enn millionene de fikk for Sverrir Ingason.

Etter det Aftenbladet kjenner til har Viking budsjettert med minst fem-seks millioner kroner i spillersalg i år.

Viking fikk 6,2 millioner kroner da de solgte Ingason til Lokeren, men etter avskrivninger og prosentene Breidablik skal ha, sitter de igjen med rundt 4,5 millioner – altså mindre enn budsjettert på spillersalg. Det betyr at Viking i utgangspunktet ikke kan bruke særlig av overgangssummen de mottok for Ingason.

— Det stemmer at Viking i 2015 har som mål å generere overskudd på spillerlogistikk. Det betyr at vi skal selge for mer enn vi kjøper, sier Arne Larsen Økland.

Billige løsninger

Viking-direktøren bekrefter at klubben derfor må se seg om etter billige løsninger når de skal erstatte Ingason. Investeringsbudsjettet til å kjøpe spillere skal i 2015 være på om lag 5 millioner kroner. Klubben har allerede brukt om lag 1,5 millioner på Karol Mets. Lykkes klubben med å kjøpe nigerianerne Suleiman Abdullahi og Samuel Abegbenro, vil resten av investeringsbudsjettet være brukt opp.

— Salget av Ingason frigjør litt. Vi har blant annet én mindre spiller på lønnsbudsjettet, men vi er nødt til å være smarte og har ikke råd til høye overgangssummer, sier Økland.

Det innebærer sannsynligvis i størrelsesordenen 1 til 2 millioner kroner. På samme nivå som det klubben betalte for Ingason og Mets.

Slike spillere er ikke enkle å finne.

— Nei, det er hard konkurranse om slike spillere. Mange norske klubber er på jakt i den priskategorien. Akkurat nå leter vi ganske bredt. Vi ser etter både unge og erfarne spillere, sier Økland.

Håper på Berisha-millioner

Skal Viking nå budsjettmålet sitt på spillersalg må klubben sannsynligvis selge flere spillere i sommer. Valon Berisha kan imidlertid bidra til at det blir mindre nødvendig å selge spillere.

Hvis Berisha når noen milepæler i form av antall spilte kamper, må Salzburg betale Viking et betydelig beløp.

I tillegg vil Viking få om lag 1,8 millioner kroner hvis Salzburg klarer å kvalifisere seg for gruppespillet i mesterligaen.

Klubben har mislykkes i kvalifiseringen de to siste årene, og det har kostet Viking 3-3,5 millioner kroner i tapte inntekter.

I fjor budsjetterte Viking med å selge spillere for 5 millioner kroner. Det budsjettmålet lyktes ikke klubben med å nå.