GIR SEG: Bård Wiggen har sagt opp jobben som sportssjef i Viking. GIR SEG: Bård Wiggen har sagt opp jobben som sportssjef i Viking. Foto: Jarle Aasland

Viking bekrefter: Wiggen har sagt opp

Sportssjefen gir seg etter to år i klubben.

STAVANGER: Etter to år i Viking har Bård Wiggen (55) sagt opp sin stilling som sportssjef.

Oppdatert fredag morgen:

Fredag morgen samlet Viking klubbens aksjonærer til møte på Viking Stadion i Jåttåvågen. Der får Aftenbladet bekreftet at Bård Wiggen har sagt opp sin stilling som sportssjef og at han står i stillingen ut november.

– Vi har ikke avgjort eller bestemt hvordan vi skal løse eller bemanne denne stillingen etterpå, sier daglig Eirik W. Henningsen til Stavanger Aftenblad.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal Bård Wiggen ha fått en annen jobb.

Ansatt for to år siden

Bård Wiggen ble i november 2015 ansatt som direktør for fotball og utvikling i Viking. Planen var at trønderen skulle ha det overordnede ansvaret for den nye satsingen og utviklingen av regionale talenter og samtidig sørge for å ha orden på spillerlogistikken inn mot A-laget.

– Dette er en veldig spennende jobb og en jobb som trigger meg veldig. Det er kanskje den mest spennende jobben i Fotball-Norge. Det ligger et potensial i Viking som det skal bli interessant å få ut. Det har vært gjort en god jobb med talentutviklingen tidligere i klubben, men jeg tror den kan gjøres enda bedre, sa Wiggen til Aftenbladet da han ble ansatt.

Fikk ny stilling i mars

I mars i år ble stillingen hans endret. Da ble han flyttet opp som sportssjef og dermed langt tettere knyttet til det sportslige rundt A-laget. Han har selv uttalt at hans jobb blant annet var å få det beste ut av hovedtrener Ian Burchnall, noe han nylig erkjente ikke å ha klart da briten i forrige uke ble oppsagt.

Kritikken mot Wiggens resultater som sportssjef har økt gjennom sesongen. Overfor sponsorer og aksjonærer har Wiggen i offisielle situasjoner vist en mild og lite engasjert holdning i forhold til Vikings fare for nedrykk gjennom sesongen. Etter det Aftenbladet kjenner til, har dette skapt reaksjoner både internt og eksternt.

Wiggen har også fått mye av skylden for at de åtte-ni spillerne Viking hentet inn i sommer ikke holdt nivået eller kvaliteten som skulle til for at de kunne bidra på direkten for å redde laget fra nedrykk. Dette har en ydmyk Wiggen tatt selvkritikk for.

– Vi traff på noe, men det kunne vært bedre. Vi forsøkte å hente spillere med erfaring fra samme nivå som Eliteserien. Men så lenge vi ikke berget plassen, var det ikke godt nok. Det må jeg ta ansvaret for, sa Wiggen til Aftenbladet tidlig i oktober.

Jobbjakt

Samtidig har Wiggen aldri lagt skjul på at det har vært avgjørende for hans framtid i byen at også fruen fant seg til rette med jobb i Stavanger - noe de ikke har lykkes med. Da Wiggen ble koblet til jobben som sportsdirektør i Start i april i år, understreket han dette poenget overfor Aftenbladet, og at et mulig lettere jobbmarked i sør var blant grunnene til at han ikke hadde vært avvisende til Start-flørten.

55-åringen har lang fartstid bak seg i fotballen. Som spiller ble han blant annet cup- og seriemester med Rosenborg i 1988. De siste ti årene har han blant annet vært assistenttrener i Start, FC København, Köln, Lillestrøm, Rosenborg og Molde. Han har tidligere også vært hovedtrener i Mjøndalen og Aalesund. Hans siste jobb før Viking var som assistenttrener for Tor Ole Skullerud i Molde, men begge ble løst fra kontrakten.

Bård Wiggen har ikke besvart Aftenbladets henvendelser.