Videodømmming ble brukt da England vant sitt første mesterskap på 51 år

Dommer Björn Kuipers rådførte seg umiddelbart med sine videoassistenter etter å ha dømt straffespark.

Freddie Woodman reddet Adelberto Penerandas harde straffespark.   Foto: Ahn Young-joon / TT / NTB Scanpix

fotball

(Venezuela U20 – England U20 0–1)

Everton-talentet Dominic Calvert-Lewin ble matchvinner for England med sin scoring etter 35 minutter i Sør-Korea.

Med seieren i U20-VM sikret England seg sin første store tittel siden 1966.

I andre omgang fikk den mye omdiskuterte videodømmingen en nøkkelrolle. Venezuelas Adelberto Peneranda gikk i bakken inne i engelskmennenes 16-meter. Dommer pekte umiddelbart på straffemerket, men det så ut som avgjørelsen var av det litt vel billige slaget.

Dommeren rådførte seg øyeblikk med sine videoassistenter. TV-bildene viste at det var klar kontakt mellom Englands Kyle Walker-Peters og Penaranda og at straffesparket nok var rett idømt.

Det er det første FIFA-mesterskapet på landslagsnivå der videodømming er blitt tatt i bruk. Systemet ble brukt for første gang under klubb-VM i 2016.

Dommer kan kun henvende seg til videoassistener i situasjoner som gjelder mål, straffesparkavgjørelser, røde kort eller tilfeller der kort er blitt tildelt feil spiller.

Videodømmingen ble ikke avgjørende

Dessverre for Venezuela fikk ikke avgjørelsen noe å si. England-keeper Freddie Woodman fikk opp en sterk arm da Penaranda forsøkte å sette straffen hardt midt i mål – til vill jubel fra de engelske spillerne.

Venezuela presset på, men klarte aldri å skape store nok sjanser til å utligne. Dermed vant England sin første store internasjonale tittel, uansett nivå, siden den famøse VM-triumfen på Wembley i 1966.