VIF-kvinnene får dansk trener

Den erfarne danske treneren Jack Majgaard Jensen (46) skal lede Vålerengas fotballkvinner fra neste sesong. Han kommer fra svenske Kristianstad.

Vålerengas fotballkvinner skal trenes av den meritterte danske Jack Majgaard Jensen.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

fotball

Jensen har undertegnet en toårskontrakt med Oslo-klubben, skriver VIF på sitt nettsted.

– Dette er en klubb og et lag i stor utvikling, som har tatt steg fra lavere divisjoner og opp til toppen. Nå går jobben ut på å utvikle et stabilt topplag i Norge som kan bite fra seg i Europa. Det trigger meg veldig, sier han.

Jensen trente tidligere det svenske topplaget Rosengård, som han ledet til seriegull, to cuptitler og to kvartfinaler i mesterligaen. Merittene gjorde ham til en god kandidat for Vålerenga, erkjenner sportssjef Eli Landsem.

– Jack ga et godt inntrykk tidlig i prosessen og kan vise til gode resultater fra et nivå vi kan sammenligne oss med. Han er tydelig, dedikert og innehar mange av de egenskapene vi så etter i en ny trener, og dette har vi igjen fått bekreftet fra flere hold, sier Landsem.

Vålerenga endte i år på sølvplass i Toppserien.  Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Landsem overtok treneransvaret for VIF på slutten av årets sesong. Monica Knudsen, som var sykmeldt fra jobben som hovedtrener, byttet jobb til å bli utviklingssjef i klubben.

6. januar starter Jensen og Vålerenga-spillerne sesongoppkjøringen på Valle.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball